КАК СЕ ПРИГОТВЯ ЧЕСНОВО ХЛЕБЧЕ?

  • 10 248
  • 10
  •   1
Отговори
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Много моля, ако някой знае как се правят тези вкусни чудесии - чесновите хлебчета да ми каже. Търсих из сайта, но нищо не намерих. Днес купих много пухкаво тесто именно с идеята да изненадам скъпият с такова хлебче...обаче не знам как да го направя! PLEASE, HELP ME!!!   
БЛАГОДАРЯ !

# 1
  • Мнения: 3 777
1-ви вариант. Печеш и мажеш с чеснова паста.
2-ри вариант. Печеш мажеш с масло и счукан чесън. Вариация на този е предварително разтопено масло или зехтин със счукан чесън след изпичане още на парещата питка се маже с четка от тази смес.

# 2
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
  Пече се и след като е готово се маже с пастата от масълце и чесънче, така ли??? А не се пече заедно с нея?.....а кашкавалче???

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Виж друг вариант на чеснови хлебчета:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=366

# 4
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Много благодаря на всички. Направих ги и станаха ФАНТАСТИЧНИ!!! Heart Eyes

# 5
  • Мнения: 1 399
Аз, понякога, топлата питка или припечена филийка ги натърквам със скилидка чесън. Тя буквално се топи от топлината. И след това мажа с масло.
Това е ако ме е домързяло да бъркам разни смески.

# 6
  • Мнения: 2 550
Djemma, благодаря за рецептата! Станаха пмного вкусни Heart Eyes

# 7
  • София
  • Мнения: 378
Аз ги правя малко по-различно-бях ги преписвала от някакво списание.
Пека си филииките ,след това докато изстинат скълцвам чесън,масло и шарена сол,мажа филийките с тази смес и ги слагам в парти грила да се пекнат ,докато се разтопи маслото,Стават невероятни -така остава аромата на чесъна ,но не и лютивината му Wink

# 8
  • Мнения: 6 315
Да кажа и аз. Нарязваме хляба на тънки филийки и мажем със смес от масло и счукан чесън и малко магданоз. Подреждаме ги така, че все едно да си се получи цялото хлебче, завиваме в метално фолио и се пече на умерена фурна. Филийките стават с хрупкава коричка и много вкусни.

# 9
  • Мнения: 4 176
И а зда кажа:)
Замесвам тесто за пица. Има 2 варианта.
1. Разточвам тестото в тава, като за пица ( тънко) и мажа със счукан чесън. Преди да сложа чесъна намазвам обилно с масло.

2. разточвам в кръг тънко пак като за пица тесто. Мажа пак с масло, отгоре слагам счукан чесън. Прехлупвам на 2 , като за калцоне и отгоре пак мажа с масло и чесън.

# 10
  • Мнения: 877
Разточваш кръгло и тънко хлебче и печеш на сух тиган. След това мажеш с масълце и чесън

Общи условия

Активация на акаунт