За домашно приготвените каши....

  • 417
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 427
Та въпросчето ми е следното:мога ли предварително да приготвя кашата(от елда например)-сутринта или на обед,и да я дам след обед?По принцип тогава я  давам ,но ми отнема много време приготовлението.Дали мога да я сваря по-рано през деня и да я съхранявам в хладилник  до часа на хранене  newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 2 249
Да, можеш, но е добре да я затоплиш малко преди да я дадеш (което ми се струва също като време с приготвянето).

А защо, всъщност, ти онема толкова много време?

# 2
  • Мнения: 1 427
Докато се свари елдата,докато се пасира......минава половин час!

# 3
  • Мнения: 2 567
Ако имаш, пробвай да я свариш в микровълновата, става доста по-бързо. Аз лично не съм приготвяла каши от предния ден, но смятам, че не е страшно  Wink

# 4
  • Мнения: 7 106
Можеш да изсушиш елдата във фурната предварително, да я смелиш и да я съхраняваш в бурканче под формата на брашно. След това отнема не повече от 4-5 минутки сваряването и, приготвя се като гриса и качамака.
В закованата тема "Рецепти за домашни пюрета и каши" ще намериш как точно да си направиш брашно от зърнените.

# 5
  • Мнения: 399
Аз не мисля, че има проблем да остане дори 24 часа в хладилника. Незнам точно за елдата, но като направя по-голямо количество просо и му го оставям в хладилника(но чисто), плодовото пюре по същия начин - за следващия ден. А за няколко часа според мен не трябва дори да се замисляш.

Общи условия

Активация на акаунт