болярско кюфте

  • 1 878
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 978
Как се прави точно можете ли да ми кажете?

# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Не можах да намеря рецепта за болярско кюфте, но намерих за болярски рулца. Дано ти свърши работа.

Необходими продукти:
500 г смляно месо
2 глави кромид лук
1 бр. морков
2-3 бр. кисели краставички
1 бр. яйце
черен пипер
магданоз
сол
3 с.л. (30 мл) олио
брашно
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:
Нарязаният лук и настърганият морков се изпържват в олиото, прибавят се подправките. След като се свали от огъня се прибавят нарязаните на дребно кисели краставички и свареното яйце. Леко се разбърква. Смляното месо се разделя на 4 части и всяка се разстила върху парче фолио, отгоре се поставя по 1/4 от плънката и се навива на руло. Фолиото се изважда и ролцата се овалват в брашно, след което се пържат в сгорещена мазнина.

# 2
  • Мнения: 533
Доколкото знам е така:

Омесва се каймата като за кюфтета на скара (т.е. само с лук и подправки). Оформят се големи кюфтета, които вътре се пълнят с кашкавал. Печат се на скара.

# 3
  • Мнения: 978
кашкавала значи не се слага отгоре?
Майче, благодаря ти много за труда. Всъщност ме интересуваха тези с кашкавала. Hug

# 4
  • Мнения: 5 313
Не можах да намеря рецепта за болярско кюфте, но намерих за болярски рулца. Дано ти свърши работа.

Необходими продукти:
500 г смляно месо
2 глави кромид лук
1 бр. морков
2-3 бр. кисели краставички
1 бр. яйце
черен пипер
магданоз
сол
3 с.л. (30 мл) олио
брашно
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:
Нарязаният лук и настърганият морков се изпържват в олиото, прибавят се подправките. След като се свали от огъня се прибавят нарязаните на дребно кисели краставички и свареното яйце. Леко се разбърква. Смляното месо се разделя на 4 части и всяка се разстила върху парче фолио, отгоре се поставя по 1/4 от плънката и се навива на руло. Фолиото се изважда и ролцата се овалват в брашно, след което се пържат в сгорещена мазнина.

ще пробваме.  chef

Общи условия

Активация на акаунт