Днес и аз. Пробвайте я, ако нямате време.
ШОКОЛАДОВА ТОРТА
Необходими продукти:
1. 3 бр. готови блата;
2. 1 1/2 ч. ч. захар;
3. 1 куб. чисто масло;
4. 1 ч. ч. вода;
5. 50 гр. алкохол;
6. 1 коф. заквасена сметана
7. 1 коф. течен шоколад.
Начин на приготвяне:
ЗА СИРОПА: Захарта се карамелизира. Към нея с бъркане се прибавя чистото масло и алкохола. Към тях се прибавя около 1 ч. ч. вода, бърка се докато стане сироп.
ЗА КРЕМА: Сметаната се разбива с 2-3 с.л. захар заедно с течния шоколад.
НАРЕЖДАНЕ: Реди се блат, полива се с сока обилно, особено по краищата отгоре нарязан на малки парченца банан, после крема, следва още другия блат, банан и отново крема. Тортата добре се намазва с крема и от страни. Украсява се по желание с шоколадови пръчици, бомбонки, орехи и т. н.