Коледна манджа?

  • 3 335
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 6 743
Моля Ерика и МОФ да не ме бият за въпроса и новата тема Praynig
Прерових виртуалната готварска книга и не видях това което исках да видя.Лошото е,че и аз не знам точно какво искам Embarassed Embarassed Embarassed
Ама искам за коледа да приготвя нещо вкусно и не отнемащо часове за приготвяне ястие със свинско!!!
Всяка година правя за Коледа свинско с гъби,пушено сирене и бяло вино + картофено пюре за гарнитура.
Е сега ми се ще да е нещо по -така и по-различно!
Моля помогнете с идеи  Praynig Praynig Praynig Blush

# 1
  • Мнения: 2 922
Ето ти една моя любима рецепта.
Свински котлети (може и вратни пържоли - аз предпочитам), обезкостени. Начукваш ги, солиш, овалваш в брашно и запържваш малко. В същата мазнина запържваш малко нарязани гъбки. Слагаш всичко в една йенска тенджера и прибавяш 1/2ч. вода + 1/2ч. бяло вино, черен пипер. Печеш. Сервираш върху канапе от пържена филийка.

# 2
  • Мнения: 750
Абе за бой си си, да ти кажа!  Thinking

 Mr. Green

Айде, от мен да мине! Идвам да та спася!  Grinning

МАКЕДОНСКИ ПЪРЖОЛИ

Продукти:
Големи вратни пържоли - бройката е равна на предвидените за вечеря порции + няколко "резервни".
Гъби - количеството пак си зависи от броя порции. Средно поне по 100 гр. гъби на калпак
Подправки - правиш си смес от сол, черен пипер, мащерка, риган, чубрица, копър
1 кафена чаша вино

Приготовление:
Начукваш пържолките и от двете страни с подправките. Нареждаш ти в най-голямата тава, която се побира във фурната заедно с гъбите, нарязани на едри парчета. Поливаш с виното и малко вода (не повече от половин кафена чаша). Запечатваш тавата с алуминево фолио и вкарваш във фурната. Около 40 мин. печеш на 250 градуса, а след това намаляваш на 110-120 и се занимаваш с други приготовления около 3 часа. Е, по някое време можеш да извадиш тавата, да обрънеш пържолките и пак да ги затвориш. Най-накрая или 20-тина минути
преди сервиране, можеш да махнеш фолито и да ги оставиш да се запекат така.

Гарнитурата може да е картофено пюре, полято със соса от пържолките, леко сварен грах и морковчета.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 019
Аз мисля да приготвя следното:

Дипломат

Пилешко месо, свински котлети
няколко резана пушени гърди
250гр. гъби
2-3 шайби ананас
1 кутия топено сирене
1ч бяло вино
сока на един лимон
1 малка кофичка заквасена сметана
3с.л. горчица
инд. орехче, риган, кимион, дафинов лист
2 куб. пилешки бульон

Бульоните се разтварят в половин чаша гореща вода, прибавят се горчицата, сметаната, виното, лим. сок, подправките. месото нарязано на ивички се слага в иена и се залива сас соса.

Не помня от къде съм взела рецептата, дано да не е от форума.

# 4
  • София
  • Мнения: 6 743
Не помня от къде съм взела рецептата, дано да не е от форума.
hahaha hahahaЩо бе - няма лошо!
рецептата е интересна ама малко нестандартна на вкус за мъжО ми се вижда  Embarassed Thinking
Абе за бой си си, да ти кажа!  Thinking

 Mr. Green

Айде, от мен да мине! Идвам да та спася!  Grinning

Май верно ме спаси  Mr. Green Laughing
Мерсажж  Heart Eyes

# 5
  • все тук
  • Мнения: 1 714
Аз мисля да приготвя следното:

Дипломат


сТРАШНО ИНТЕРЕСНО И НЕОБИЧАЙНО-НАПРАВО ЩЕ УБИЯ КОНЯ С ТОВА ЧУДО ПРЕД ГОСТИТЕ. бЛАГОДАРЯ ТИ

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 653
Аз мисля да приготвя следното:

Дипломат

Пилешко месо, свински котлети
няколко резана пушени гърди
250гр. гъби
2-3 шайби ананас
1 кутия топено сирене
1ч бяло вино
сока на един лимон
1 малка кофичка заквасена сметана
3с.л. горчица
инд. орехче, риган, кимион, дафинов лист
2 куб. пилешки бульон

Бульоните се разтварят в половин чаша гореща вода, прибавят се горчицата, сметаната, виното, лим. сок, подправките. месото нарязано на ивички се слага в иена и се залива сас соса.

Не помня от къде съм взела рецептата, дано да не е от форума.

А ананаса, гъбите и топеното сирене?

# 7
  • София
  • Мнения: 2 019
А ананаса, гъбите и топеното сирене?

ееееее ми пропуснала съм ги. Мяташ всичко в иената.

# 8
  • Мнения: 4 629
А ананаса, гъбите и топеното сирене?

ееееее ми пропуснала съм ги. Мяташ всичко в иената.

И на мен тази рецепта ми звучи готино. Определено ще я опитаме

# 9
  • Мнения: 672
Шоши, това ми е любимо ядене Simple Smile, но нямах рецептата.
Благодаря,че я сподели!  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт