Ето и самата рецепта:
Продукти:
1 готов блат
3 чаени чаши компот по избор/само сока/
4 и 1/2 супени лъжици желатин
3 яйца
6 супени лъжици кристална захар
2 кафени чаши пудра захар
1 пак. масло /125 гр/, ако е от голямото немското 1/2 пак
250 мл течна сметана /ама аз слагам повече /
3 суп. лъжици желатин + 1 чаена чаша компот се разтварят на водна баня.
3-те жълтъка + 2 к. чаши пудра захар се разбиват добре, след което към тях прибавяме маслото. Отделно разбиваме сметаната и съединяваме 3-те смеси. Бърка се с миксера до получаването на хомогенна смес. Разбиваме и белтъците с 6 супени лъжици захар и ги прибавяме към крема.
Поставяме блата на дъното на формата за торта /задължително е да имате форма за торта защото това е парфе и първоначално е течно след което се стягач но има и друг вариант - от кадастрон, по-дебел се изрязват ленти които се закрепват плътно около блата и се захващат с карфици или кламери/, та слагаме блата и леко го сиропираме с 1/2 чаена чаша компот. След което изсипваме крема и заглаждаме с нож да стане равно отгоре. Оставяме за 30 - 40 мин в хладилника да стегне, след което подреждаме плодове по избор и ги поливаме с 1 и 1/2 чаена чаша компот + 1 и 1/2 супена лъжица желатин предварително разтворени на водна баня. Прибираме обратно в хладилника да престои 1 час и е готова за консумация. По желание може да заделите малко от сметаната и да я намажете отстрани. Относно компота понякога купувам от Била ананас и става много вкусна, а и отгоре редя ананас и банан и става и екзотична Тортата е божествена. По принцип не обичам торти, но от тази мога да изям доста. Според мен не е трудна
Да ви е сладко Ако имате въпроси - винаги съм насреща