Добуш торта

  • 714
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 62
Здравейте,
Прияла ми се е добуш торта.Спомням си че се правеше от отделни блатове и млечен крем.....Благодаря предварително за рецептите!!!

# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
ТОРТА "ДОБУШ"

6 бр. яйца
120 г пудра захар
120 г брашно
масло за намазване
брашно за поръсване
150 г захар
Крем:
5 бр. яйца
60 г шоколад
1 ч.ч. (200 г) пудра захар
200 г масло
ванилена захар


Крем:
Бие се захарта, шоколада и яйцата на водна баня до
сгъстяване, крема се отстранява и се оставя да изстине, като
от време на време се разбърква. Прибавя се на части
изстиналата смес в разбитото масло, добавя се ванилената
захар и се бие до получаване на лек крем.
Тoрта:
Жълтъците се разбиват с пудрата захар на светла лека пяна,
прибавят се постепенно разбитите иа твърд сняг белтъци и
пресятото брашно. Тестото се разстила върху намазана с масло
и поръсена с брашно тавичка във вид на 6 еднакво големи
тънки кръгове и се пече. Пет от изстиналите кръгове се
намазват с крем и се поставят един върху друг. Шестия кръг
се залива със златистокафяв карамел (приготвен от
стопяването на захарта в тиган), нарязва се с нож, намазан с
масло, на желания брой парчета, поставят се върху
приготвената торта, повдига се всяко ъгълче и долната
страна се намазва с крем.

Общи условия

Активация на акаунт