Аз много обичам спаначени, лападени, празени и др. подобни видове баници, но тук където живея няма близо до нас кори за баница.
И в интернет намерих рецепти за тарти със спанак.
Та тази вечер реших най-после да изпробвам една от тях и бях много приятно изненадана:).
Споделям я с удоволствие с вас:
Tarte aux еpinards et St marcellin
Съставки:
1 бутер тесто ( • 1 pаte feuilletеe)
250 гр сирене- за предпочитане е да е козе или някое по-мазно, аз я правих с St Marcellin
2 яйца
30 cl сметана
450 гр замразен спанак
Сол, черен пипер и смляно индийско орехче.
Размразява се спанака ' изцежда се отделилата се вода) и се смесва с 1/3 от сметаната и с индийското орехче. Отделно се разбиват яйцата с останалата сметана, солта и пипера.
Бутер тестото се разстила в подходяща тавичка за тарта и се запича 15 минути на 170 градуса, върху него се слага спанака, реди се сиренето нарязано на тънки парчета и се залива със сметаново-яйчената смес.
Пече се 30 минути на 200-220 ° С.
Аз я правих в микровълнова фурна и пекох 30 минути на 450 W/ 220 ° C.
Ето и снимка:))
Тарта