Телешка кайма

  • 1 187
  • 7
  •   1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Донесоха ми домашна чиста телешка кайма. Иска ми се да не я смесвам със свинска и се чудя как да я приготвя. Дайте идейки, момичета  Hug

# 1
  • Мнения: 1 708
Стават вкусни пържени кюфтета,като прибавиш малко настърган кашкавал за да станат по-сочни!
Руло със зеленчуци!
Гнезда от кайма на фурна!
Засега се сещам това!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 123
аз си купувам само такава - посочвам си месото и ми я мелят на място. Готвя си всичко каквото се сетя с кайма - мусака, сърми, пълнени пиперки, кюфтета - на фурна, руло стефани

# 3
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
И аз използвам предимно телешка кайма. Готвя всичко по същия начин както да е смес кайма(телешко и свинско). По мое мнение, например спагетите с телешка кайма стават по-хубави от тези със смес кайма.

# 4
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
А не я ли "облагородявате" с нещо - повечко яйца, сметана, знам ли какво. В смисъл, за да е по-сочна и пухкава  newsm78. Каква ти е рецептата за руло, Снежи?

# 5
  • Мнения: 1 708
Замесваш каймата с яйце,подправки и настърган кашкавал.След това размразяваш смес царевица,грах и моркови,прибавяш ги към каймата.Добавяш и печени пиперки нарязани на ситно ако имаш и гъби от буркан.
Омесваш хубаво ,оформяш руло и поръсваш с галета.Печеш около 40 минути.

# 6
  • Мнения: 79
Всичко, което у дома се приготвя с кайма е от телешко месо. Според мен си става супер   chef Не прибавям нищо по-различно, което да е специално за телешка кайма.

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Благодаря ви за помощта, момичета   bouquet  bouquet  bouquet Ще се допитам до домочадието и ще докладвам за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт