Каква риба готвите?

  • 69 730
  • 303
  •   1
Отговори
  • Мнения: 271
 Гледам на пазара , че има много видове риба. Не знам защо, но аз купувам само скумрия и шаран, защото за съжаление не знам как да готвя друга риба, а и не знам каква да взимам, т.е. коя е хубава... Embarassed
 Вие мили мами колко пъти седмично готвите риба? Каква риба(като вид) готвите? И как става най-вкусна според вас?

# 1
  • Мнения: 3 251
Тани , виж на този сайт- има много предложения и решения  .
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.332.html.

# 2
  • София
  • Мнения: 974
Пастърва, хек, мерлуза, скумрийката естествено Grinning , шаран, паламуд..... за съжаление главно тези взимам, съпружеството ме спира в експериментите при рибата.... но много съм се замислила и за нещо по-екзотично като октопод на скара на пример hahaha
Иначе на въпросът ти....поне веднъж в седмицата хапваме рибка   bouquet

# 3
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аз нали не ям пържено, основно скумрийка хапвам. По-рядко пъстърва и сом. Веднъж седмично ни е рибата. Anim, като пробваш октопода, кажи какво е станало   bouquet

# 4
  • Мнения: 4 546
май само хек. пъстървата също е хубава, но е по-скъпа. веднъж пробвахме и бял амур   - имаше вкус на блато Sick  но пък който обича шаран може и да го хареса

# 5
  • Мнения: 472
ОООООООООООО , октопод на скара съм яла в гърция божествено беше !
То те го подготвят нещо предварително !

Иначе за протокола :
пъстърва , скумрия , хек .,сьомга ,калкан - ама рядко , паламуд (само осолем ) !
всякакви дребни рибешки глезотийки - скариди , калмари , миди

# 6
  • Мнения: 3 423
само филета хек и треска-защото са по диетични(опитвам се да готвя уж здравословно)рибите заливам със сок от един цял лимон и ги държа така поне половин час.
на дъното на тавичката слагам много малко олио +вода,после слагам рибите и сока ,посолявам малко и пека докато се зачервят отгоре а отдолу да остане мънинко вода за да са по сочни.аз лично мразя риба така ,че ги правя само за мъжа ми,който все е на диета и така много ги харесва.

# 7
  • Мнения: 750
Основно пъстърва и филе от щука. Освен тях по-рядко мерлуза, цаца, акула, паламуд, филе от някаква бяла риба, рядко за разкош - сьомга. Скумрия купувам само топло пушена за предястие.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Виж тези два сайта, има доста разнообразни рецепти само с риба рибни деликатеси.

http://kitchen.nariba.com/

http://www.sirena-bg.com/?inc=receipts&lang=bg

# 9
  • Мнения: 271
 Много съм ви благодарна мили мами. Ще се възползвам от съветите ви  bouquet!!! Ще експериментирам и с друг вид риба, защото знам, че рибата по принцип е най-полезното за човешкия организъм месо и трябва да се яде
редовно!!!

# 10
  • Мнения: 2 000
Поне веднъж седмично хапваме риба. Обаче в Сливен няма кой знае какъв избор на риба, та основно купуваме пъстърва, хек, скумрия или шаран.

# 11
  • Мнения: 5 622
 Аз от рибите ям само филе от акула и риба тон. Та в тази връзка да ви питам, в БГ продава ли се месо от риба Тон?  Thinking *не питам за консерви, а за прясна(замразена) риба.

# 12
  • Мнения: 3 216
Аз от рибите ям само филе от акула и риба тон. Та в тази връзка да ви питам, в БГ продава ли се месо от риба Тон? Thinking *не питам за консерви, а за прясна(замразена) риба.

ДА продава се в Метро. Има и прясна.

А по темата аз много обичам ципура и лаврак ,обаче са доста скьпички и много рядко си ги позволяваме.Иначе сме на по-евтинките варианти-скумрия,пьстьрва,хек.

# 13
  • Мнения: 922
По начало ядем каквато риба хване дядо, щото той е заклет рибар и редовно ни снабдява през лятото...
Но когато купувам за вкъщи, предподичат амур, защото няма дребни кости, а пък и аз мнооооого го обичам...
веднъж пробвахме и бял амур - имаше вкус на блато Sick но пък който обича шаран може и да го хареса
ooooh! Аз съм улучвала досега само хубави амури. Но от дядо знам, жива риба през зимата да не купувам, защото дъхат на блато Thinking
Поздрави

# 14
  • Мнения: 2 208
Ние у дома ядем само филе от хек, треска, мерлуза и всякаква бяла риба и то единствено печена, защото се налага. Пърженото е забранен вариант Sad

Общи условия

Активация на акаунт