Шоколадов сладкиш

Необходими продукти:
2 пакетчета масло
8 супени лъжици прясно мляко
1 и 1/2 чаша захар
3 с.л. какао
1 и 1/2 чаша брашно
3 яйца
1 бакпулвер
1 ванилия

От маслото, захарта, прясното мляко и какаото се прави смес, която ври 5-6 минути. Отделя се една чаша, е към останалото се прибавят брашното, яйцата, бакпулвера и ванилията. След изпичане се обръща и се залива с останалата смес. Оставя се в хладилника.









Фъч

1 чаша захар се разбива с 1 с.л. какао. Прибавят се 3 яйца и се разбиват добре. Разтапя се отделно и се добавя 1 пакетче масло. Сипва се постепенно 1 ч. чаша брашно. Изсипва се в намазана тавичка и се наръсва с нарязани орехи или бадеми. Пече се и след това се реже на малки квадратчета.







Сладки топчета

Смесва се тесто от 5 варени жълтъка, 1 опаковка маргарин от 250 ml., 3 чаши брашно. Правят се топчета, по-малки от орех, като в средата им се поставя орехова ядка, стафида или локумче. Пекат се в умерена фурна. От тавата се вадят след като изстинат.

Крем:
1/2 пакетче масло
1 ч.ч. захар
1/2 с.л. какао
12-14 с.л. прясно мляко

Сварява се крем. След като изстине в него се топят топчетата и се овалват в настъргани малки вафлички.  chef