Зелен фасул от консерва

  • 3 553
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 177
Момичета, дояло ни се е в къщизелен фасул. Още няма пресен и купих консерва. Но как дагоприготвя? Знам ли колко да го варя? Помогнете  Praynig

# 1
  • София
  • Мнения: 39 756
Цитат
Зелен фасул по италиански



Източник : "Тенджера под налягане"

1 кг зелен фасул
500 г домати
80 г олио
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
копър
магданоз
сол

. Изчистете, измийте и нарежете зеления фасул.Обелете и нарежете доматите, лука и чесъна.
. Задушете леко доматите и лука в 60 г мазнина, сгорещена на дъното на тенджерата.
. Прибавете зеления фасул, копъра, чесъна и солта.
. Затворете тенджерата и варете на тих огън 10 минути след завъртването на вентила.
. Непосредствено преди поднасянето прибавете към зеления фасул останалото олио и поръсете магадноз.

Цитат
Зелен фасул с картофи
интернационална кухня, основни безмесни


ПРОДУКТИ:
1 буркан консервиран зелен фасул
(става и с пресен)
6-7 средни картофа
1-2 домата
5-6 скилидки чесън
джоджен
сол
олио


ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете картофите и ги сложете в дълбока тава. Добавете зеления фасул. (Ако е пресен, предварително го сварете). Нарежете чесъна на парченца. Поръсете с джоджен и сол на вкус. Добавете нарязаните домати. Можете да ги наредите най-отгоре. Полейте с олио, но не прекалявайте - 4-5 с.л са достатъчни. Запечете във фурната.

Цитат
Пилешки гърди със зелен фасул и бадеми
интернационална кухня, основни ястия с месо

Пилешки гърди със зелен фасул и бадемиПОРЦИИ: 2

ПРОДУКТИ:
гърдите от едно пиле
1 глава лук
300гр. зелен фасул
50гр. сурови бадеми
2с.л. нишесте
2ч.л. соев сос
70мл. бяло вино
1/4ч.л. джинджифил
кубче пилешки бульон


ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките гърди се нарязват на хапки и се мариноват с нишестето, бялото вино и соевият сос, поне за два-три часа. Зеленият фасул, нарязан на дребно се сварява в подсолена вода. В 4-5с.л силно загрято олио се изпържват бадемите, за кратко и се изваждат. На тяхно място отиват ситно нарязаната глава лук и джинджифила за 2-3мин. и след тях, месото, зеленият фасул, маринатата, кубчето бульон и накрая бадемите, като се бърка непрекъснато. Всичко е готово след около 10-15 мин. По желание може да се прибави и малко заквасена сметана в края на готвенето.

Ако фасула го правя с месо, предварително си сварявам месото, задушавам зеленчуци. На консервираните храни им трябва съвсем малко варене. Аз варя макс 10мин.

# 2
  • Мнения: 177
Супер си! Благодаря, AnMary!   bouquet Сега се захващам. Май ще го направя с картофи. Че поне един ден да постим...

Общи условия

Активация на акаунт