Тесто за козунак - съхранение?

  • 1 648
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 262
Решила съм да направя еднин козунак в края на седмицата. Но тавичката ми е малка и замесеното тесто трабва да го пека на 2 пъти.
Как да съхраня втората доза до опичането на първия козунак?
Притеснявам се докато се пече да не превтаса остатъка.
А и има ли вариант да опека един и след няколко дена да опека и втория. Дали ако сложа остатъка от тестото в хладилника ще му стане нещо?

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Можеш да оставиш остатъка и да го опечеш на другия ден - тестото ще си втаса и в хладилника(но е ясно че става по-бавно)! Не бих го оставяла за повече от ден за да не превтаса! Simple Smile

# 2
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Продават замразено тесто в Метро и Била - следователно  понася и замразяване.

Общи условия

Активация на акаунт