Babycook - кой го е ползвал?

  • 5 734
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 465
Здравейте момичета,

питам, защото аз от вчера започнах да бъркам разни вкусотийки на Поло и се оказа, че е много практична машинка.
Вие ползвали ли сте го и какви неща приготвяхте с него - в смисъл месни нещица.
Аз за сега само зеленчукови комбинации правя и стават за 15 минути.
Интересува ме също какви зеленчукови или плодови комбинации сте правили вие?

Последна редакция: чт, 04 май 2006, 18:42 от Pollia

# 1
  • Мнения: 1 465
Никой ли не го ползва? Shocked

# 2
  • Мнения: 533
Pollia, да си призная до сега не бях чувала и виждала babycook  Blush. Та пуснах търсачката да видя какво е това чудо и ми стана интересно. Наистина ли само слагаш съставките и хоп! - супита е готова?
Ще ми бъде интерсно да прочета отзиви и на други мами. Вижда ми се много полезен уред особено по време на почивка - хем бебо не може да яде от "общата" храна все още, хем няма да е само на готови пюрета.

# 3
  • Мнения: 1 465
Вчера нарязах 3 малки картофа на кубчета+половин морков на кубчета+1 кафена лъжичка зехтин/зехтинът прибавих преди да миксирам сместа/, налях вода в резервоарчето и всичко това беше сварено за 15 минути. После извадих съдържанието от кошничката и го миксирах в каничката. Получи се нещо гладко като крем и много вкусно.
Днес направих същата комбинация като добавих и малко лук нарязан на кубчета - хич не беше зле.
Към робота има книжка с таблица, в която е посочено кои продукти с каква доза вода се приготвят и съответно за какво време. 15 минути е максимумът.

# 4
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 616
Поля, аз го ползвах и за плодове, и за зеленчуци, и за супи, абе, всичко бърках в него. Лесно и вкусно, много съм доволна, да са живи и здрави колегите на мъжа ми, които ни го подариха.  Hug
Даже и правех в големи количества и после замразявах (в този случай избягвай картофите - стават гадни).
Довечера ще се включа за по-дълго да споделя комбинации, ако някой не ме превари  Grinning
Иначе - дай простор на фантазията си - почти всичко можеш да приготвиш вътре   chef

# 5
  • Мнения: 7 803
не иzлиzа ли много скъпо ?

# 6
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 616
лично аз, когато ми беше денят за правене на пюрета, сварявах "материала" в големия уред за варене на пара и после правех комбинациите от плодове и зеленчуци и ги миксирах. Но, вярно, същият ефект може да се постигне и с пасатор  Simple Smile и нямаш нужда да инвестираш в Babycook.

# 7
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Дайте някоя снимка на туй чудо.Не съм го виждала, може пък и да се ограмотя малко Simple Smile

# 8
  • Мнения: 11 307
Pollia, би ли ми казала, дали може да се ползва със замразени зеленчуци?
А пробвала ли си вече с месо?
Намерих тук при нас в Ибай на цена 89,99 евро на предложение и като му видях препоръчителната цена щях да падна (149,99) ooooh!

# 9
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ей това намерих като снимка. аз не съм го ползвала.

# 10
  • Мнения: 1 465
Да кажа, че и ние го получихме като подарък Hug
Точно това от снимката е. Можело и да се топлят продукти на пара в него. Още не съм го ползвала за месо.
Зелена Клонка, благодаря, ще чакам да напишеш. Интересува ме домат, от каква възраст започнахте да давате на децата си? Аз мога ли да започна и него сега?

Последна редакция: чт, 04 май 2006, 17:12 от Pollia

# 11
  • Мнения: X
Поля, аз домат дадох по-късничко - към годинката. На няколко места съм чела че е алерген, макар че тук във Франция си го дават с всички зеленчуци.

Аз този уред не съм го ползвала. Варих зеленчуците на пара с една специална решетка, която се слага в тенджера и после пасирах и замразявах.

Малко по-къснo ще ти напиша любими комбинации манжички, които правих за Бобо.

# 12
  • Мнения: 1 465
Мишенце благодаря ти предварително!! Hug
А и за това което си написала.
Зелена Клонка, а как го почиствахте от варовика? - тук водата ни е адски варовита.

Последна редакция: чт, 04 май 2006, 18:43 от Pollia

# 13
  • Мнения: X
Поля, аз като готвех импровизирах, според това какво сме купили от пазара .
Правех по-големи количества зеленчуци на пара, после при пасирането добавях зехтин или масло (след годинката)  и замразявах. Месото го варих отделно, пасирах и замразявах на кубчета във формички за лед. Така като размразявам поредната порция, слагам 1-2 кубчета различно месо всеки ден и така става по-голямо разнообразието.
При измислянето на комбинациите, задължително спазвах условието манджата да има основа нещо по-калорично (картофи, ориз или фиде). Ако при пасирането ми стане много рядко, пасирах отново заедно с няколко сухара...
Ето и някои примери комбинации, които правех:
ориз, моркови, праз (+пилешко или заешко)
ориз, моркови, зелени листни зеленчуци (спанак...), лук + (телешко или агншко)
ориз, моркови, млад грах, млад зелен боб (+телешко или пиле)
ориз, чушка, тиквичка (+ пиле , заек, свинско)

В тези комбинации като замениш ориза с картоф или фиде, вкуса става друг. Винаги слагах и пресни зелени подправки (магданоз или копър).
Общо взето, пофантазирай си, прави различни зеленчукови смеси, спорд твоя вкус и настроение.

Бобо има една любима комбинация, която и сега яде с голям кеф :
Картоф, морков, червено цвекло в равни количества. Като се пасира, добавям и фета на вкус. Става страхотно!

А, за малко да забравя...Плодови пюрета не съм правила никога. Въведохме плодовете на 7 месеца и директно пасирах много финно пресни плодове - правех всякакви комбинации. Ягоди, горски плодове и екзотични разни въведох след годинката.

# 14
  • Мнения: 1 465
Мишенце благодаря ти много!!!
 А чушката от сега ли да я почва?
Аз преди малко направих пюре от ябълка - стана като мус и много вкусно. Сока не го сложих, защото и без него сместа си е течна. А твоите рецепти звучат доста добре, аз за сега ще ги правя с картоф Wink, ще си ги разпечатам.

Общи условия

Активация на акаунт