как да замразя зеленчуци за пюрета

  • 588
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 288
трябва ли да варя зеленчуците и после да ги замразявам или да ги замразя сурови и да ги варя преди да правя пюрето.  newsm78
благодаря ви!

# 1
  • Мнения: 712
Някои може да ги попариш леко, но най-добре да се пресни.
Аз поне така съм правила. Мамите с повече опит могат да кажат повече.

# 2
  • Мнения: 3 447
Листните (като спанака) само измивам и нарязвам. По-твърдите обаче (зелен фасул, тиквички, карфиол...) първо бланширам, т.е. потапям ги за малко във вряща вода. Иначе ако ги замразя сурови, стоят жилави.

# 3
  • Мнения: 712
Аз се сетих за картофите и морковите - бланширани, разбира се.

# 4
  • Мнения: 2 784
Картофите се бланшират в гореща мазнина, което ги прави неподходящи за бебета. Naughty
Тиквичките режа и замразявам. Спанака и лапада- попарвам. Карофчетата и морковите , които слагам винаги са пресни- на пазара ги има постоянно, защо да замраявам.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 121
Аз варих на пара, преди да замразя в кубчета за лед. Здравословно е, изключително удобно - после вадиш по едно-две кубчета от различните зеленчуци и готово. Само с картофи не става номера. Удобство е и като имаш домашна продукция. Като се позахраните, можеш да правиш просто готови пюрета и така да ги замразяваш.

# 6
  • Мнения: 649
картофи не съм замразявала, защото знам, че не е хубаво
морков, карфиол, тиква, тиквички, броколи, царевица, зелен фасул, грах- бланширани във вряла вода за около 1 мин, после като изтинат си ги порционирам в пликчета за замразяване
спанак, праз само ги чистя и замразявам

сега съм си замразила и сварени, пасирани домати- просто вадиш, затопляш и с паста и става манджа   chef

# 7
А защо след като се позахранят може да се консервират?
Защо преди това може само със замразяване?
За пръв път получавам такава информация...., а сме на път да се захранваме.

Общи условия

Активация на акаунт