прекалено гъсто сладко

  • 17 258
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 558
Как да "разредя" прекалено гъсто сладко? Имаме едни сладка от боровинки, които са прекалено твърди, едва се отделят от бъркана, а ми се иска да ги използвам.

# 1
  • Мнения: 25 447
Дали няма да стане да ги затоплиш на водна баня? newsm78

# 2
  • Мнения: 1 558
И аз си го помислих, ама ме е страх, че после пак ще се сгъсти. Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 25 447
Ами "стапяш" го преди консумация. Когато ти потрябва пак - следващия буркан. Както правят с меда.

# 4
  • София
  • Мнения: 35 814
Ако са няколко бурканчета, изсипваш съдържанието в тенджерка + малко вода , оставяш го да поври 2-3 минути, сипваш го пак в бурканчета,затваряш и обръщаш както е горещо. Стои така докато изстине напълно.
Може да сложиш и на върха на ножа (щипка лимонтузу- предпазва от озахаряване).
Ако е от костилков плод (кайсия,праскова - може да сложиш малко бадемова есенция -ако е загубило аромата си или ванилия).

# 5
  • Мнения: 1 558
Благодаря, ще опитам.  Hug

# 6
  • София
  • Мнения: 974
Ами "стапяш" го преди консумация. Когато ти потрябва пак - следващия буркан. Както правят с меда.

 newsm10
Сладката се захаросват по-същият начин както меда - причините пак са същите. Раззахаросването също е същото ....имаше много хубава тема за техниката на разахаросване виж с търсачката   bouquet
Ако спазваш инструкциите ще си запазиш сладкото по-дълго време течно

# 7
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Такива сладка слагам на режим размразяване в микровелето .

Общи условия

Активация на акаунт