Ястие с трюфели

  • 7 691
  • 16
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 10 493
Ей това чудо ми донесе вчера моя благоверен и каза сготви го.В шах съм.Миришат на спарени чорапи Sick,ще ме извинява аристокрацията.
Порових в нета,избора ограничен-телешки стек или бъркани яйца Rolling Eyes
Ще помоля домакините виртуозки в кухнята да ударят едно рамо.Дайте ми някоя нормална рецепта,а не някоя изгъзица.Иначе грози опасност демонстративно да ги изхвърля в кофата,какво като са трюфели  Crossing Arms

# 1
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 045
тук погледна ли? последня пост има няколко рецепти  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=961911

# 2
  • Варна
  • Мнения: 10 493
тук погледна ли? последня пост има няколко рецепти  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=961911

Благодаря изобщо не съм видяла темата  Embarassed

# 3
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 045
не е фатално  Hug и не беше порицание, само опит за помощ

направи ми впечатление "мен ме притеснява дали трюфелите са качествени - нямат почти никаква миризма ", а твоите го докарват на мръсни чорапи  Mr. Green значи са супер-дупер качествени  Hug

# 4
  • Варна
  • Мнения: 10 493
не е фатално  Hug и не беше порицание, само опит за помощ

направи ми впечатление "мен ме притеснява дали трюфелите са качествени - нямат почти никаква миризма ", а твоите го докарват на мръсни чорапи  Mr. Green значи са супер-дупер качествени  Hug

Абе не е баш на мръсни чорапи,но аз много мразя гъби и отношението ми към тях е такова.Така или иначе само мъжа ми ще си ги яде  Mr. Green

# 5
  • Мнения: 25 600
Точно на мъжки чорапи миришат.  Mr. Green
Само с яйца съм ги яла – бъркани и омлет. Настъргва се лекичко отгоре. И пак си смърди, но пък е вкусно.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 10 493
А така сурови ли се стържат?

# 7
  • Мнения: 25 600
Сурови и по малко – като подправка. Поне аз така съм ги яла.
Може и да може по друг начин, не знам. Не съм специалист.
Включих се само да потвърдя за аромата.  Mr. Green

# 8
  • Italia
  • Мнения: 1 059
Гласувам за паста с трюфели. Сега обаче се амбицирах и ще пробвам и с яйца Simple Smile

# 9
  • Варна
  • Мнения: 10 493
Гласувам за паста с трюфели. Сега обаче се амбицирах и ще пробвам и с яйца Simple Smile

Дай рецепта за пастата де  Grinning

# 10
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 045
попаднах на това  Blush http://yoli-www.blogspot.bg/2015/06/blog-post_16.html

досега не ми се е случвало нещо по нейна рецепта да не става  Blush
има още няколко кулинарни експерта, на които се доверявам на 100%, но не намирам трюфели в техните рецепти

# 11
  • Варна
  • Мнения: 10 493
попаднах на това  Blush http://yoli-www.blogspot.bg/2015/06/blog-post_16.html

досега не ми се е случвало нещо по нейна рецепта да не става  Blush
има още няколко кулинарни експерта, на които се доверявам на 100%, но не намирам трюфели в техните рецепти

Чудничко и лесничко.Единия трюфел го наместих  Peace

# 12
  • Italia
  • Мнения: 1 059
Веднага се предавам, не съм го готвила, но рецептата е от достоверен източник Simple Smile
Фетучини с яйца 250 гр
Черен трюфел 80 гр
Чесън 1 скилидка
Зехтин 50гр
Сол
Масло 40 гр
Трюфелът се измива със студена вода и се почиства с четка, за да падне пръстта. Нарязва се на много финни люспи (сега, на сайта пише за специален уред за тази работа, но според мен картофобелачката върши същата работа Laughing) и се оставя настрани. В тиган на слаб огън се слагат олиото и маслото. Добавя се скилидката чесън (обелена и смачкана с нож) за 20-30 секунди, докато си пусне аромата. Изважда се и се слагат люспите трюфел, като може да се оставят 2-3 сурови за декорация. Оставя се на котлона докато си пуснат аромата, през това време се сварява пастата (бел. пр.: Макароните можеш да ги свариш предварително, ако не си свикнала с начина на приготвянето им по иъалиански - недоварени и врели Simple Smile ).
Добавяш сварените и отцедени фетучини в тигана със запържения трюфел и разбъркваш.
Източник: http://ricette.giallozafferano.it/Fettuccine-al-tartufo.html

# 13
  • Варна
  • Мнения: 10 493
Добре звучи ще се пробвам.
За сега направих маслинената паста,като се пообърка не вони сякаш толкова.

# 14
  • Мнения: 9 107
Ако видиш, че започнат да омекват (гъба е, нормално) може да нарежеш на тънки ленти и съхраниш в зехтин до месец После  прибавяш така готови.
с гъби и сметанов сос http://pep-4o.blogspot.bg/2014/07/blog-post_1355.html
с талиатели и пиле http://pep-4o.blogspot.bg/2014/07/blog-post_25.html и с прясна паста , пиле и сметанов сос съм правила, стържа накрая, разликата е, че прясната паста е много, много нежна и по-вкусна от готовите пасти.
Моя син не ги оцени и каза, че му миришат на пръст. От тогава не му се полагат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт