Супа от спанак?

  • 3 108
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 393
Някой има ли рецепта за супа от спанак (пресен), от онази дето се застройва с мляко и яйце?


Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 1 854
Купувам пакет от 450 гр. спанак, измивам(ако не е измит предварително), изчиствам от дрьжките и режа на ленти.Завьржвам 1 глава лук в зехтин, рендосвам домат и оставям малко да се задушат, добавям сол на вкус(около 1 чаена льжичка) и спанака с 2-3 литра вода.След около 10 минути добавям и ориза(по рецептите пише 1 чаена чаша, но на мен ми е много и слагам 1/2).Ползвам бьрзосваряващият се ориз.Добавам и джоджен.Опитвам ориза и когато омекне и поври сьс спанака правя застройка от 1 яйце и 1/2 чаша кисело мляко плюс 150-200 гр сирене и ги добавям кьм супата.Супата става за около 40-50 минути.Ако не е достатьчно рядка или гьста винаги може да се увеличи количеството на ориза(примерно до 1 чаша) или на водата.
Това ми е една от най-любимите супи. тази вечер това хапвах.Добьр апетит  chef

# 2
  • Мнения: 2 381
Ето тук съм написала начина, по който аз я правя:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19978.0

Напоследък прочетох от плика на спанака, че след като се измие добре не е необходимо да се добавя вода. Това, което е останало от измиването е достатъчно, за да се задуши.

# 3
  • Мнения: 236
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.

# 4
  • Мнения: 672
Правя я така, както са писали по-горе, но задължително вместо вода използвам пилешки бульон.

# 5
  • Мнения: 1 771
Това е моята супа със спанак и още нещо.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15738.msg291792;topicseen#msg291792

# 6
  • Мнения: 3 861
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.

И аз я правя така, но искам да попитам какво е гьозум???

# 7
  • Den Haag
  • Мнения: 1 843
Запържвам пресен лук, след това слагам спанака докато се задуши, след това ориз и вода. Щом ориза се свари слагам гьозум. Застройвам с мляко и яйце.

И аз я правя така, но искам да попитам какво е гьозум???
Същото като джоджен

Общи условия

Активация на акаунт