Несполучлива баница в САЩ

  • 15 329
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 5 134
Точно тези кори ползвам аз. Добри са!

# 46
  • Мнения: 9 991
Дебелите кори ги мажа с олио и прясно мляко разбити, може и майонеза, загъвам, слагам плънка. Ако се кръгли ги режа на половинки. Ако са сухи, може още малко от олиото и млякото, затваря се като плик и се реди в тава. Пека в студена фурна. Ако след изпичане цвърчи в олио го отливам. Ако са тънки, последно се измързелих с една турска рецепта. Нарязвам на лентички. Слагам една кора отдолу върхи намазнена тава. После ръся ленти, сирене, ленти сирене, на 2-3 пъти пак с прясно мляко и олио збъркани. Накрая пак се полива и да е мокра отгоре да не загори трябва. После я слагам в студена фурна, без вентилатор, по средата, включвам ан 220  градуса. Обикновено като се изпече " изкача" олиото, което пак отливам.

# 47
  • Down south
  • Мнения: 7 720
Точно тези кори ползвам аз. Добри са!
Да, корите се оказаха добри, ОБАЧЕ, баницата изглеждаше превъзходно, докогато се печеше, след като я извадих, спадна наполовина  ooooh!
Къде е грешката?

# 48
  • Мнения: 10 266
На мен макар че ми става баницата, реших да пробвам тази по рецептата с рулото. Ами нещо клисава ми се получи newsm78. С кори номер 4 я правих. Много мокра и сбита от вътре, не пухкава. Явно заливката ми дойде много ли и аз не знам. Но нищо де. Човек пробва, ако му хареса повтаря Hug. Иначе се изяде до дупка. Дето имаме една приказка "дядо аджия не е махнаджия" Laughing.

# 49
  • Мнения: 5 134
Трябва веднага да я обърнеш върху cooling rack или домашно приспосбление.

# 50
  • Мнения: 10 266
На мен не ми спадна, макар че не съм я обръщала. Рулата по широчки от два пръста ги рязах. Да речем 3 пръста. Хубаво изпълниха тавата, ей това че отдолу сбита ми стои. Ще накарам и майка ми в БГ да я направи, че много бързо стана, а в тия студени кухни бая студ бере докато наготви. Поне ще я нареди за нула време.

# 51
  • Down south
  • Мнения: 7 720
И моята стана, като сбита, след като я извадих от фурната. Малко, като влажна?
След изпичането, вднага ли се вади от фурната или се оставя на отворена фурна?

Това с обръщането е някакъв висш пилотаж, който в моята къща няма как да се случи, освен ако не дойдат мама/мащеха или мама/свекърва, че да я направят.

# 52
  • Мнения: 25 695
На мен не ми спадна, макар че не съм я обръщала. Рулата по широчки от два пръста ги рязах. Да речем 3 пръста.

При мен рулата са около 2 пръста широки. При печенето заради заливката бухват повече.
Пека на 180 градуса без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор. Като се зачерви добре, изключвам градусите и я оставям още няколко минути да постои във фурната.
След изваждането я покривам с кърпа да се задуши. Никога не ми е спадала.
Спазвате ли пропорциите? Да не би от сиренето нещо да се обърква.
При мен веднъж сиренето явно имаше вкарана допълнителна мазнина, защото се поразтопи, а баницата стана много мазна. Оттогава винаги внимавам и я правя само с качествено и твърдо сирене - бяло саламурено, не тип "Дунавия", "Фета" и пр.

# 53
  • Мнения: 4 808
И моята стана, като сбита, след като я извадих от фурната. Малко, като влажна?
След изпичането, вднага ли се вади от фурната или се оставя на отворена фурна?

Това с обръщането е някакъв висш пилотаж, който в моята къща няма как да се случи, освен ако не дойдат мама/мащеха или мама/свекърва, че да я направят.
Аз преди обръщах върху купички, сега го правя в по-голяма тава и е много лесно.

# 54
  • Мнения: 3 615
По добре да се извади от фурната  аз много често я обръщам и става пухкава.

# 55
  • Мнения: 2 266
На мен не ми спадна, макар че не съм я обръщала. Рулата по широчки от два пръста ги рязах. Да речем 3 пръста.

При мен рулата са около 2 пръста широки. При печенето заради заливката бухват повече.
Пека на 180 градуса без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор. Като се зачерви добре, изключвам градусите и я оставям още няколко минути да постои във фурната.
След изваждането я покривам с кърпа да се задуши. Никога не ми е спадала.
Спазвате ли пропорциите? Да не би от сиренето нещо да се обърква.
При мен веднъж сиренето явно имаше вкарана допълнителна мазнина, защото се поразтопи, а баницата стана много мазна. Оттогава винаги внимавам и я правя само с качествено и твърдо сирене - бяло саламурено, не тип "Дунавия", "Фета" и пр.



Каква е тази баница на руло?Как се прави?

# 56
  • Down south
  • Мнения: 7 720
Да, спазих пропорциите с точност. Сиренето, е тук няма голям избор, Дунавия или Bulgarian feta cheese. Ползвах второто.

Да си призная, баницата изглеждаше фантастично, добре че съпругът ми я видя, преди да спадне.
Ще опитам отново и ще я оставя за няколко минути на отворена фурна.
Благодаря за допълнителните разяснения.

# 57
  • Мнения: 2 287
Да използвам темата за въпрос към пишещите от Канада - моля да ми препоръчате мая за питки. Благодаря предварително!
Има мая на прах в Костко. След като я отворя, насипвам в бурканчета и я държа в хладилника. На 4 чаши брашно слагам около 2-2,5 малки лъжички.

# 58
  • Мнения: 80
Да използвам темата за въпрос към пишещите от Канада - моля да ми препоръчате мая за питки. Благодаря предварително!
Има мая на прах в Костко. След като я отворя, насипвам в бурканчета и я държа в хладилника. На 4 чаши брашно слагам около 2-2,5 малки лъжички.

Благодаря, ще потърся да взема. Не съм знаела, че така се съхранява. Аз имах индивидуални дози суха мая в пакетчета, но не съм ги прибрала в хладилника и питката ми се провали. Преди дни случайно намерих прясна мая в Суперстор и тестото ми стана идеално, но не знам в хладилника колко време ще издържи тази мая.
По темата за баниците, аз правя подобна на коментираната по-нагоре със същите продукти, но не режа и редя корите, че ми се струва сложно, а слагам плънка на всяка кора, навивам, редя, и заливам с останалата плънка отгоре. У дома много се харесва такава баница.

# 59
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
намерих прясна мая в Суперстор и тестото ми стана идеално, но не знам в хладилника колко време ще издържи тази мая.

аз я замразявам. издържа така поне 6м.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт