ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 508
  • 992
  •   1
Отговори
# 990
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Бихте ли кзали за какво може да се използва брашно за паста (освен за паста)?
 Semola Rimacinata di Grano Duro
Нели ти е казала, за хляб. Става разкошен хляб със семола.
Ето една рецепта от мен за хляб със 100% семола.

и хляб със семола и пълнозърнесто брашно

Колибри, брашното за паста е пшеничен грис, едър е да. Но само от него става по-груба паста в домашни условия, затова е хубаво да се смеси с брашно тип 00 или тип 500, от българските. Или може да ползваш двойносмляната семола, за която пита Иван.

# 991
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 419
Благодаря, Мики! Ще търся двойно смляна семола. Тук брашното не е 500, а 405 и ми се стори неподходящо, от български магазин бях купила това за баница (репетиция за козунаците). Следващия път ще пробваме със семола Simple Smile

# 992
  • MI
  • Мнения: 11 803
Само семола римачината ползвам по принцип ако реша да справя паста вкъщи. Добре става, изглежда по- груба, но в крайна сметка като се сготви няма разлика с купената прясна паста.

Общи условия

Активация на акаунт