Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

  • 43 652
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 393
Савич, а защо не като мен - кебапчета и кюфтета в ресторант и ще си набавиш куп въглехидрати без да се усетиш Joy
Шегувам се. Но виждам, че не само аз изпитвам вече отвращение към неподходящите за мен храни. А към картофите се отвратих много по-отдавна, дори и малко към ориза. То тялото си ми е давало сигнали.

Благодаря ти Бледолилава. Наистина изпитвам отвращение към картофи и ориз и всички тестени, хлебни и сладкиши, / макарони, фиде, спагети ги подарих на съседката/. Близо три месеца съм на режима и вече въобще не изпитвам глад, не мога да определя количествата. Някой беше писал голям обем на храната- колко трябва да изяждам, като грамаж на всяко хранене?

# 691
  • Мнения: 2 064
Savichh, ти на НВ-ВМХ ли си? Ако си на него - количеството на месото колкото ръката с пръстите, същотото и на зеленчуците  /по възможност сурови/ + 100 мл мазен сос /ако е масло по-малко/.

# 692
  • Мнения: 32 304
За обема. Според мен дори и яденето да ни е по режима, не мисля, че трябва порциите да са огромни.
Поне аз се старая да е така заради преяжданията ми в миналото.
2-3 яйца може да е добре със салата. Но да изядеш 8 яйца не е хич здравословно.
Същото и с забранените храни. С парче торта 1 път в месеца или дори два пъти организма ще се справи. Ама с половин торта за 10 минути -  трудно.

# 693
  • Варна
  • Мнения: 3 363
Savichh, царевица, морков, варена тиква с малко мед, варено жито да проядеш няколко дни ?

В тая връзка тиква може ли да се яде - варена ,печена без да е подсладена , разбира се ?

Аз не ям месо, ям риба , яйца но не всеки ден, извара, малко сметана / също не всеки ден/ + мазнини от растителен произход / зехтин, авокадо, тахан / . Преобладават ми зеленчуците и засега се чувствам ОК с това хранене, за по-натам ще видим , около Коледа ще е подходящо да вдигна мазнините от животински продукти Simple Smile

Не съм ви чела последните 2 дни ,че имах гости , а съм и с хрема и гърлобол , така че отивам да поправя този пропуск и да видя какво сте писали.

# 694
  • Мнения: 393
Savichh, ти на НВ-ВМХ ли си? Ако си на него - количеството на месото колкото ръката с пръстите, същотото и на зеленчуците  /по възможност сурови/ + 100 мл мазен сос /ако е масло по-малко/.

Да Лу_лу на НВ-ВМ хранене съм. Сутрин хапвам един омлет с 2 -3 яйца със сирене и масло задължително, правя го в мултикукъра, на обяд винаги месо / пържола, кебапче, кюфте -пека ги на скарата и салата / половин маруля, 1 шепа рукола, 1/2 краставица, 1/2 домат, 1/2 чушка, 1 стрък зелен лук, 2-3 маслини, сол и зехтин. Тази салата не мога да я изям наведнъж -винаги ми остава.
Вечер също месо и салата или нещо готвено/ пример зелен фасул с пиле, без запръжка/ Ето такива неща си правя.

# 695
  • Мнения: 7 856
Да докладвам за солта и какво видях в нея.
Морска трапезна (смляна) от Лидъл, май е гръцка. За моя изненада въпреки прозрачната опаковка ИМА йод, което е добре.
Другата на кристали - внос от Тунис ме втрещи много неприятно и е добре да го знаете - в нея има едва забележимо количество йод, има малко бром и повече стронций. Но най-кофтито - има олово (малко, но май повече от йода). А колкото и малко да е оловото, не желая да го ям.
Някоя от вас да знае някъде в София да продават българска кристална морска сол?

# 696
  • Мнения: 5 085
То с повечето продукти на Лидл е така, обаче се създаде някаква масова всенародна любов към веригата. Ти да видиш кристалната им захар  - не се карамелизира.
но не знам в Сф къде и дали я продават.

# 697
  • Мнения: 32 304
Едрата я ползвам да си кисна краката чат пат.
Ама няма как да я смеля.
Веднъж като правихме зеле, трябваше да разтворим морска едра сол в топла вода. Страшна мръсотия изплува.
То може и ситната да е такава, кой знае.

# 698
  • Мнения: 13 479
Вярно че се променя вкусът много, ама защо не вземат да ми станат гадни бирата и картофите... Grinning Само това остана дето ми се прияжда/припива като гледам другите, за всичко останало ми е все тая. В заведение наскоро опитах малко парче пърленка, ами много никаква ми беше, откровено си казах че единственото хубаво е кашкавалът отгоре. Иначе си позволявам по някоя бира от време на време, ама то е веднъж на седмици. Вкъщи такова нещо не влиза, освен ако ще имам гости. Същата работа с картофите - може да изям една порция или гарнитура рядко и навън, пък може и да се окаже че само половината съм изяла.

Солта масово си се води йодирана, сигурно наистина я йодират щом като пишат. Но поне аз доколкото знам, от това не остава много, ако не е в тъмна непрозрачна опаковка. До преди някоя и друга година мярках някаква в тъмни пакети, напоследък не съм виждала. Освен пък друго съединение някакво да слагат дето да не му пречи светлината, не му разбирам.

Елора, морската сол си отделя някакви мътни неща ако не е рафинирана, нормално ми се вижда.
Скрит текст:
За смилането - имам мелничка, в нея в момента хималайска сол съм сложила. От доста време си мисля  като свърши пакетът да си взема някаква морска вместо нея. На масата ми стои вместо солница, връткам там направо над каквото ще посолявам или ако е за готвене си смилам в капачето или в малка чинийка, колкото да не я държа над парата от тенджерата. Ако сложа йодирана сол бива да я държа в шкафа, де.
Има по домашните потреби мелнички, ако не държиш да е електрическа изобщо не са скъпи - по към 5лв да бяха моите за сол и чер пипер, а са керамични там където мелят и се регулира колко едро да е, лесно се мият и събират количество, то е като бурканче. Ще ти ги снимам ако прояваваш интерес, нищо особено не са но вършат чудесна работа.

# 699
  • Мнения: 32 304
Не съм се сетила да търся ръчна в магазините за домашни потреби.
А дали ситната морска е просто смляна едра морска?  newsm78

# 700
  • Мнения: 7 856
Не съм се сетила да търся ръчна в магазините за домашни потреби.
А дали ситната морска е просто смляна едра морска?  newsm78
Това не знам, а и явно има голяма разлика в състава в зависимост от произхода.
Та пак пиша - НЕ КУПУВАЙТЕ морска сол от Тунис, за да не си похапвате и олово с нея, а и йод на практика няма в нея.
Явно че йодът оцелява и в прозрачни пликове - може би сега слагат някакво друго съединение, което не се разрушава от светлината (трапезната морска от Лидъл).
Да не помисли някой, че правя реклама или антиреклама. Просто имам възможност да меря по-тежки елементи, при това и в много малки концентрации.

# 701
  • Мнения: 32 304
Аз взимам тази

# 702
  • Мнения: 13 479
Ще го имам предвид значи следващият ми пакет сол какъв ще е и от къде, запазих си снимката. То аз доста време ще си ям сегашния де, само аз съм вкъщи и дори половин кило ми стига за много време.

Елора, от този тип са ми мелничките, ползвам ги с години и съм много доволна, не са и скъпи и ги има по повечето домашни потреби. Исках изрично да е керамична мелещата глава и все пак да е евтина мелничка, така че ме устройват идеално. Сега ако си избирам, може би за сол бих търсила с непрозрачен контейнер, ама не ми пречи и в шкафа да я държа, ако знам че трябва.
Скрит текст:

# 703
  • Мнения: 7 856
Елора, прочети какъв е произхода на солта. Кристалната морска, която е с олово и други не добри неща в нея, е с подобна опаковка - пак пише Перла. Пакетирана от Промар ООД, внос от Тунис.
Довереча ще снимам опаковката на трапезната, която има йод и няма гадни неща и ще я кача.

# 704
  • Варна
  • Мнения: 3 363
Недоволна, благодаря за информацията за солта , гадно е това с оловото.

Аз пак да попитам, варена или печена тиква, може ли да се яде, как се отразява на КЗ  ?

Общи условия

Активация на акаунт