Ябълков каприз

  • 25 945
  • 61
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Ябълков каприз



1кг ябълки
2ч.ч. захар
1 коф. сметана(400г)
1 1/2 пак. чаени бисквити ( на мен ми отиде около пакет за 26см форма)

Ябъките се обелват и нарязват на малки кубчета. Слагат се на огъня със захарта и 2ч.ч. вода( аз сложих 1 1/2) и се варят 20тина мин. или докато станат прозрачни. Махат се от огъня и се добавя сметаната, разбърква се добре. Във форма за торта или тавичка се реди ред бисквити, заливат се с половината от ябълк. смес( още докато е топла), ред бисквити и другата половина ябълкова смес. Оставя се за няколко часа в хладилника.

от сп. Кулинарен журнал

Невероятна вкусотия, много лесно и бързо се приготвя, препоръчвам !!!
Само ако не сте любители на много сладкото, намалете захарта, аз поне така ще направя следващия път, въпреки че мойте и така я харесаха много.
п.п. по-големи снимки в албума ми

# 1
  • Мнения: 293
  chef  chefМного хубав сладкиш ,а и лесен ми се вижда ще го пробвам днес .В албума ти видях ястие ''Родопско вдъхновение'' може ли рецептата?  bouquet  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 35 950
Благодаря  bouquet.
Изглежда вкусно и лесно за приготвяне.
Много обичам десерти с плодове. Wink

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
 Simple SmileНели, разбира се, заповядай

 Simple SmileДенис, наистина е така.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 858
Морена, мерси за рецептата, тия дни ще я пробвам.
 Mr. Green

# 5
  • Мнения: 2 040
Моренка, ти се невероятен спец в кулинарията .. направо ми скри шапката, с това което разгледах ..    bouquet Hug

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
 Embarassed Оо, Иренка, лично аз желая още мноооого от себе си, тепърва се уча на дърти години Laughing .
Благодаря на всички ви !
Дано ви хареса сладкишчето!
Аз днес черпих свеки и тя беше възхитена Simple Smile .

# 7
  • Мнения: 2 040
Embarassed Оо, Иренка, лично аз желая още мноооого от себе си, тепърва се уча на дърти години Laughing .
Благодаря на всички ви !
Дано ви хареса сладкишчето!
Аз днес черпих свеки и тя беше възхитена Simple Smile .

Човек се учи, докато е жив, а ти определено си отлична ученичка ..    Hug

# 8
  • Мнения: 7 474
Супер звучи  и изглежда - ще пробваме, мисля да добавя и канела ! newsm78

# 9
  • Мнения: 2 123
Моренка, а водата цялата ли извира и ако "не" - смесвам ли я със сметаната /или с решетъчна лъжица обирам само ябълките?/?   bouquet

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Ири, аз сложих по-малко вода, както съм писала, точно заради такива опасения и си стана с много малко и гъсто сосче. Обаче пък бях решила ако в крайна сметка ми се види рядко/водно, да му шибна малко нишесте и ноу проблем Grinning

# 11
 EmbarassedПредполагам, че става дума за заквасена сметана, така ли е, ще съм благодарна, че да не объркам нещо!
мерси!

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
 Simple SmileЖелание, заквасена е да.... тя се продава в кофички. Успех!

# 13
  • София
  • Мнения: 587
Тази тортичка звучи чудесно.Но се чудя с ягодки дали няма да се получи също добре?

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Но се чудя с ягодки дали няма да се получи също добре?
Simple SmileПредполагам, защо не .
Ама с ябълки е страхотно, аз щото не бях пробвала тая комбинация .. иначе ягоди с мляо, сметана , в парфе,.... все бях опитвала.

# 15
  • Мнения: 2 825
Моренка, мери за рецептичките Simple Smile И двете изглеждат и звучат страхотно Simple Smile Задължително ще ги пробвам  Simple Smile

# 16
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Моренитка, скри ми шапката с тез твои манджи, значи Crazy Grinning Heart Eyes
то големи красоти!
аз бях правила една твоя питка дето е на кифлички, ама не ти казах, че ако ми видиш снимките Embarassed Crazy
но беше много вкусна Simple Smile


кога ша ми чукнеш на скайпа? Wink

# 17
  • Мнения: 270
Изглежда много вкусно.

# 18
  • София
  • Мнения: 2 044
  bouquetМоренка получаваш една голяма целувка от мен HugСутринта четох рецептите за ябълковия каприз и родопското вдъхновение и направо лигите ми потекоха  chefНаправих ги и станаха жестоки-в ябълковата смес обаче добавих канела и стафиди ,а отгоре поръсих с мюслито на Нестле-ябълки с канела,стана невероятно.А пилешките пържолки ги нарязах на хапки след като ги опекох и така ги сложих в сосчето,стана нещо като пилешка кавърма,пак беше много вкусно.Ще пробвам и другите ти рецепти,доста неща ми харесаха Hug

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
  bouquetМоренка получаваш една голяма целувка от мен Hug
  Мерсаж Simple Smile ... радвам се, че са ти харесали !

# 20
  • Мнения: 7 474
Току що го опитах  Crazy Стана страхотен, но направих леки промени Hug
Ябълките за по-лесно ги настъргах на едро ренде, добавих малко стафиди и канела две лъж.  Crazy Направих го с обикновени бисквити, понеже нямах други. 



Благодаря за лесната и вкусна рецепта    bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: сб, 07 окт 2006, 18:20 от Lео

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Браво! Радвам се ! bowuu

# 22
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Страхотен е сладкиша, наистина. Направих го днес като и аз сложих стафиди и ванилова есенция и есенция ром но Др. Йоткер. Ето и резултата.

# 23
  • Мнения: 376
Наистина е страхотен и домашните го одобриха .

# 24
  • Мнения: 22 867
Направих "ябълковия каприз" точно по рецептата. Отгоре го наръсих с орехи и залях с шоколадова глазура. Стана страхотен! Вкусът е............просто трябва да се опита! Grinning



  bouquet  bouquet  bouquet за рецептата!

# 25
  • Мнения: 6 017
Morena   Благодаря за рецептата, скоро време ще го опитам...  Party   newsm78 сега видях че е от кулинарен журнал...ахам, даже я видях сега в списанието, забравиряа съм я било е преди толкова месеци, а аз рецептете от  този брой почти не помня  Laughing

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 10:25 от SlaDk0_i_SoLeNo

# 26
  • Мнения: 1 818
Morena,този ябълков сладкиш изглежда невероятно,а и е лесен за приготвяне.Непременно ще го пробвам   bouquet Загледах се за кой ли път в рецептите ти...Нямам думи ...свалям ти шапка  Hug

Leo,labrex
Ще ме накарате да хукна за ябълки веднага  Hug Hug


Марулка,снимката не се отваря .

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 12:27 от gaby_s

# 27
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
gaby_s, ето го тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=101773&photo=9

# 28
  • Мнения: 1 818
Морена,направих го и стана превъзходен... да видиш моите как се тъпчат в момента...Едвам го опазих да се стегне и да мога да го снимам ... Благодаря за рецептата !   bouquet Heart Eyes Hug

 

# 29
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
С какви бисвитки го направихте?

# 30
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
.... да видиш моите как се тъпчат в момента.....

Ми то това си е за снимка бе Габи Grinning.... страхотно изглежда, радвам се, че ви е харесал.... и благодаря за милите думи Embarassed  bouquet !


Незнайна лейди рецептата е с чаени бисквити.

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Morenka, утре ще правя сладкиша ти за домочадието. Изглежда доста апетитно на снимки.

Габи, ти в твоя сладкиш канела ли си слагала? Ще ми преведеш ли моля те как е на испански "заквасена сметана" ?  Знам, че течна сметана е "nata liquida", но заквасената не знам как е, а искам да преведа рецептата на приятелка испанка. Те много си падат по ябълкови торти и сладкиши с ябълки. Мисля, че това ще им хареса, но първо ще го пробвам АЗ.

# 32
  • Мнения: 2 591
тъкмо имам много ябълки, може и да взема да го направя, че с тези диети скоро не съм правила сладкиши  Rolling Eyes

само не знам чаени бисквити без дупка от къде да намеря, че бях търсила преди за едни сладки и не открих  Rolling Eyes

# 33
  • Мнения: 22 867
тъкмо имам много ябълки, може и да взема да го направя, че с тези диети скоро не съм правила сладкиши  Rolling Eyes

само не знам чаени бисквити без дупка от къде да намеря, че бях търсила преди за едни сладки и не открих  Rolling Eyes

Аз го правих с едни, на които пише, че са с мляко, те са без дупка, но никъде на опаковката не пише "чаени". Просто поисках чаени без дупка и продавачката ми даде тези. Вкусът на мляко се усещаше и се връзваше съвсем добре с останалите продукти. А сего съм си купила чаени, но с дупка, ще го направя с тях и ще видя има ли голяма разлика.

# 34
  • Мнения: 1 818
Момичета,този сладкиш е още по-хубав на другия ден след приготвянето му...жалко ,че не беше останало много...

Силиа,аз ползвах една сметана на Central Lechera Asturianа ... Asturiana nata slim para cocinar пише на опаковката...в брикове по 500 мл. е ,гъста и много подходяша както за сладкиши така и за солени ястия
.

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Мерсаж Габииии......муааак...имаш 1 голяма целувка от мен. Мислиш ли, че ще им хареса на испанците или е прекалено сладък за техния вкус?

# 36
  • Мнения: 2 126
само не знам чаени бисквити без дупка от къде да намеря, че бях търсила преди за едни сладки и не открих  Rolling Eyes
Има едни чаени бисквитки на Престиж,които са без дупка - има ги какови и бели и са много хубави,"Роден край" се казват (след дъъълго мислене успях да им сетя името)
Аз утре си купувам ябълки и ще сътворя този каприз Grinning
Моренаbouquet

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 17:06 от Дес

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 686
   Направих го още в петък на 31.08 вечерта след вечеря. Страшно много ми хареса и на мен и семейството ми. В действителност е доста сладичко.
Направих го с чаени бисквити с дупка, а като си запълних тавата и ми останаха 3-4 бисквити, ги наупих на парчета и запълних дупките и празните пространства. Бисквитите ми бяха сметанови - купени от БИЛА-та. Опилзотворих и 2-та пакета Simple Smile.
Изстудено в хладилника е суперррр....

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Габи ти какви бисквити използва, за да направиш сладкиша в Испания? Как се казват на испански ?

# 39
  • Мнения: 1 818
Силиа,не си спомням как се казват бисквитите...големи,кръгли с дупка...с краве масло са...Много лесно се начукват...затова взех от тях...

Купувам ги от Меркадона...Имат ето такъв вид...

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Язък! Исках да преведа точно, но не знам дали "galletas para te" ще им говори нещо? Сладкиша много ми хареса......
Благодаря ти все пак Габу   bouquet

# 41
  • София, Младост
  • Мнения: 2 414

marulka_s, разгледах ти албумчето с вкусотиите-ПОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet. Много ми хареса как изглежда Пилешкия пай (и не само той Peace). Може ли рецептата..

# 42
  • Мнения: 2 381
Тъкмо си мислех за нещо с ябълки, че имам доста Wink
Моrena,   bouquet за рецептата и леко раждане Hug

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Дейзи много мило, благодаря! Hug

# 44
  • Мнения: 22 867

Пак го направих. В къщи вече капризничат - искат точно този ябълков каприз. Бил най-хубавия от всичките ми ябълкови сладкиши. Оказа се, че върви доста добре със топка сладолед.



Моrena, и от мен пожелания всичко да е наред и да мине леко.   bouquet  bouquet  bouquet

# 45
  • под тепетата
  • Мнения: 9 298
Един спешен въпрос, че почвам да го правя -трябва и да разбия сметаната с миксера или да я сипвам направо от кофичката?

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
От кофичката. Simple Smile

Лабрекс мерсаж! Hug

# 47
  • под тепетата
  • Мнения: 9 298
Благодаря,Morena!  bouquet

# 48
  • Мнения: 2 381
Вчера направих сладкиша.Днес го няма вече GrinningВкусен е!Т.к. харесваме по-леки и не много сладникави десерти, сложих само една чаша захар.А нали и бисквитите са сладки Wink
Morena, благодаря и за тази рецепта  bouquet

# 49
  • под тепетата
  • Мнения: 9 298
Да се похваля -и моят стана много хубав и вкусен,намерих бисквити с мед и канела.Следващия път ще намаля захарта на 1 ч.ч., че е доста сладичък.

# 50
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
И аз го направих, стана страхотен. Ама нямах достатъчно ябълки, та добавих и 2 по-твърди нектарини. Вкусът е супер.
Да дам идея - направих го на цветни редове - един ред какаови бисквити и  един от светлите бисквити, с портокалови корички. Така се редуват на пластове - един ред светли, един ред тъмни. После при разрязване изглежда на цветни ивици.
Ако бисквитите са с дупка, то тя се запълва с натрошена бисквита от другия цвят. Така стават точки. Отгоре го поръсих с шоколадови пръчици.
Не мога да снимам, че то вече няма какво Heart Eyes

# 51
  • Мнения: 795
Благодаря!  bouquet
Харесвам подобни сладкиши, ще го пробвам непременно!

# 52
  • Мнения: 721
Направих го преди 3 дена и направо обрах точките. Направих една поправка, защото тортето стана мноого сладко - във формата имах още място и бухнах 2 кофички кисело мляко "На баба" от 4,5% и стана превъзходно!

Морена, страшна си  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Намерих и страничката ти "На гости на едно македонско девойче" и й станах луда фенка.  Heart Eyes Само че не знам защо вече не пишеш в нея????

# 53
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
То едва ли е тук мястото, но все пак видях, че Морена си има едно малко момиченце.

Да им е живо и здраво, да слуша мама и тати и нека скоро Морена се завърне с нови кулинарни шедьоври.

# 54
  • Мнения: 721
То едва ли е тук мястото, но все пак видях, че Морена си има едно малко момиченце.

Да им е живо и здраво, да слуша мама и тати и нека скоро Морена се завърне с нови кулинарни шедьоври.



Ееееее супер Grinning А аз се чудех защо не дава нови рецепти.

Да и е жива и здрава дъщеричката  bouquet  bouquet  bouquet

# 55
  • Мнения: 173
Вчера го направих. Фантастичен стана.

Но купих едни бисквити пълнозърнести с овесени ядки. Стана чудно!

Сега отивам пак за продукти, че го искат отново.

# 56
  • Мнения: 415
Понеже всички много го хвалиха накрая и аз го направих в половин доза че толкова продукти имах и тука страшно много го харесахме и го изядохме светкавично  Laughing
Ето и моят как изглеждаше:

# 57
  • русе
  • Мнения: 140
Изглежда доста вкусно и лесно - ще го пробвам в на-скоро време! А от какво се стяга сладкиша?

# 58
  • Sofia
  • Мнения: 21 634
Ами бисквитите попиват от сметаната и ябълките и така. Simple Smile

То късно .. ама по - добре отколкото никога... та благодаря на Munichka и Марулка за пожеланията! Hug

Луканкич, Мунка, радвам се, че е одобрено! Grinning

# 59
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
Морена, изглежда много вкусно.
Още днес ще го направя!  bouquet

# 60
  • Варна
  • Мнения: 124
моренка и аз направих сладкиша
даже не можа да поседи в хладилника
 само час и го метнаха eat
страхотен е  Peace

# 61
  • Мнения: 757
сладкиша е супер  chef

Общи условия

Активация на акаунт