Десетминутна ябълкова торта

  • 1 948
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 375

С удоволствие споделям с вас рецептата на тази свежа, лека, лесна, бърза и евтина  и вкусна тортичка.

Десетминутна ябълкова торта

5 средни по големина ябълки
300 г бишкоти или обикновени бисквити
100 г масло
100 г стафиди
1 равна ч.л. канела
100 г орехи (може и без тях)
4 с.л. пудра захар
1 голяма кофичка заквасена сметана (400 г)
50 г шоколад за украса


                       Ябълките се обелват, почистват, рендосват и изстискват. В купа се смесват натрошените на дребни парченца бишкоти (бисквити), изстисканите ябълки, начуканите в хаванче орехи, стафидите, разтопеното масло, канелата, 3 с.л. пудра захар и  350 г от заквасената сметана. Сместа се изсипва в откопчаваща се форма за торта, заглажда се, отгоре се намазва с разбърканите 50 г сметана с 1 с.л. пудра захар. Украсява се с разтопен на водна баня шоколад и се поставя в хладилник поне за 4 часа.

Понеже така и не се научих да качвам снимки, вижте я тук: http://valia-recipes.blogspot.com/

# 1
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 424
Това беше първата торта, която някога съм направила, когато бях на около 10 години  Grinning Беше изненада за мама и стана много добре. Бях я забравила...Благодаря, че ми я припомни, Тина-Рина. Наистина става много хубава! Ще взема да я спретна!

Общи условия

Активация на акаунт