Рецепти с кисело мляко!

  • 3 881
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 7 474
Дайте рецепти с кисело мляко - сладки и солени. Аз готвя редовно манджи(месо с картофи например) с кисело мляко(вместо домати или сметана).Дайте други идеи, че така събрано в една тема после е по-лесно за намиране! Hug  chef

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 23 674
Аз кисна див заек в кисело мляко по 24 часа за омекване. После изплаквам, дали се брои?

# 2
  • Мнения: 7 474
Аз кисна див заек в кисело мляко по 24 часа за омекване. После изплаквам, дали се брои?

Всичко броим, важното е да влиза в употреба  Peace

# 3
  • Мнения: 293
  chef  bouquet  chef  bouquetКифлички от мен

1ч.ч. мас,1ч.ч. кисело мляко,1ч.л. хлебна сода, 1ч.л.сол, 1ч.л. захар, 1яйце, 1/2 к. мая и около 700-800гр. брашно, сирене
Омесва се меко тесто и престоява20-30 мин. Точи се кора около 0,5 - 1см.Режат се триъгълници и се слага сирене/може шоколад, локум, сладко с орехи - но се слага 1к.л сол/ и се завиват. Престояват 10 мин и се пекат.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 21 633
Ми аз днес в щницелите ползвах кис. мляко.  Много са вкусни и лесни! Grinning

Шницели

300 гр. кайма
2 големи картофа
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело млякo
2 глави настърган лук
2-3 яйца
чубрица,сол,черен пипер.
Всички продукти се смесват до получаване на хомог.смес .Взима се с голяма лъжица от сместа и се растилат в тигана.

 

# 5
  • Мнения: 696
Една от любимите ми рецепти е тази

Eто още една

# 6
  • Мнения: 7 474
Една от любимите ми рецепти е тази

Правих ги вече два пъти   bouquet , но втория не сложих чесън в млякото, че мирише цялата къща Mr. Green

# 7
  • Мнения: 696
Една от любимите ми рецепти е тази

Правих ги вече два пъти   bouquet , но втория не сложих чесън в млякото, че мирише цялата къща Mr. Green

Забравих да напиша в рецептата, че с пресен чесън са по-вкусни и по-малко миризливи.

# 8
Звучи страхотно!
Ще опитам, моите деца и без това много обичат кюфтета,
а тези рецепти ще внесат малко разнообразие!

# 9
  • Мнения: 2 825
В млякото слагам една-две скилидки чесън (зависи от вкуса), може и пресен, добавям 2 лъжици майонеза и го разбивам до гладка смес. Сварявам яйца, нарязвам ги на тънки филийки и редя в купа - ред яйца, ред мляко, ред яйца и т.н. По вкусно е като престои няколко часа Simple Smile
Ние много го обичаме в нас, яде се студено и е идеално леко и разхладително за лятото Simple Smile

# 10
  • Мнения: 270
Ето една и от мен

ГЪБЕНА ДРОБ СЪРМА В ПАЛАЧИНКИ

Продукти: 500гр.гъби, 1 връзка пресен лук, 4 суп.лъж.олио, 1 суп.лъж.краве масло, 1/2 ч.ч.ориз, 3 яйца, 1 1/2 ч.ч.кисело мляко, 1 ч.л.червен пипер, сол, черен пипер

Гъбите се нарязват на ситно и се сваряват в подсолена вода,след което се прецеждат.Лукът се реже ситно и се задушава до златисто в мазнината.Прибавят се червения пипер,гъбите и оризът.Залива се с 1 ч.ч. отвара от гъбите и се оставят на тих огън,докато се изпари водата.След това сместа се отстранява и се разбърква с черен пипер.Приготвят се палачинки и във всяка от тях се слага от гъбената смес.Увиват се като сърми и се нареждат в намазнена с масло тавичка.Пекат се до полуготовност.Заливат се с разбитите в киселото мляко яйца и отново се запичат.

# 11
  • Мнения: 588
Ягоди с кисело мляко и захар Simple Smile Аз само така употребявам ягодите.

Маруля с чесън, олио, сол и кисело мляко - любима салата.

# 12
  • София
  • Мнения: 10 858
Шаранът накиснат за една нощ в кисело мляко не мирише на тиня.
Източник - Иван ЗВездев

# 13
  • Мнения: 867
Бутчета с кисело мляко
3-4 пилешки бутчета се овалват добре с подправки-сол, червен и черен пипер, нареждат се в тавичка, долива се 1/2ч.ч вода и 300.гр гъби.Върху всяко бутче се слага по малко масло. Печат се във фурната на около 220 гр. Петнадесет минути преди да ги изкарате слагате върху всяко бутче пълна лъжица кисело мляко и пак връщате да се допече. Става невероятно вкусно, тъй като водата от млякото се изпарява и става като сметана, но не е толкова калорично!

# 14
  • Мнения: 4 546
Бутчета с кисело мляко
3-4 пилешки бутчета се овалват добре с подправки-сол, червен и черен пипер, нареждат се в тавичка, долива се 1/2ч.ч вода и 300.гр гъби.Върху всяко бутче се слага по малко масло. Печат се във фурната на около 220 гр. Петнадесет минути преди да ги изкарате слагате върху всяко бутче пълна лъжица кисело мляко и пак връщате да се допече. Става невероятно вкусно, тъй като водата от млякото се изпарява и става като сметана, но не е толкова калорично!

картофи става ли да се наредят под бутчетата?


В млякото слагам една-две скилидки чесън (зависи от вкуса), може и пресен, добавям 2 лъжици майонеза и го разбивам до гладка смес. Сварявам яйца, нарязвам ги на тънки филийки и редя в купа - ред яйца, ред мляко, ред яйца и т.н. По вкусно е като престои няколко часа Simple Smile
Ние много го обичаме в нас, яде се студено и е идеално леко и разхладително за лятото Simple Smile
нещо подобно: кисело мляко и майонеза равни части се объркват, прибавят се сварени наряазни яйца и кисели краставички на дребно. по желение - и черен пипер.   chef

# 15
  • Мнения: 226
Аз ще споделя една родопска рецепта с кисело мляко.
Става и за салата и като сух таратор:
1 кисело мляко изцедено
1/2 кашкавалена извара
1 майонеза
1 купа смлени орехи
3-4 скилидки чесън
1-2 суп. лъж. олио
средата на 1 филия хляб(стрит)
сол на вкус

# 16
  • София
  • Мнения: 35 950
Пиле по гръцки
продукти
1 пиле
1 коф.кис.мляко
200 гр. пушено сирене
60 гр. масло
сол,черен пипер,магданоз

Начин на приготвяне
В йенска тенджера:маслото, отгоре осолено пиле на порции + черен пипер.
Сиренето на парченца се разбърква с кис. мляко и магданоза.
Залива се пилето със сместа, отгоре малко магданоз, слага се капака и се пече.
Готово е когато се зачерви и остане на сос - затова се запича без капак 10-15'
Сервира се с картофено пюре.

ПП. На картофеното пюре задължително слагам индийско орехче.

# 17
  • Мнения: 4 202
Пиле по гръцки
продукти
1 пиле
1 коф.кис.мляко
200 гр. пушено сирене
60 гр. масло
сол,черен пипер,магданоз

Начин на приготвяне
В йенска тенджера:маслото, отгоре осолено пиле на порции + черен пипер.
Сиренето на парченца се разбърква с кис. мляко и магданоза.
Залива се пилето със сместа, отгоре малко магданоз, слага се капака и се пече.
Готово е когато се зачерви и остане на сос - затова се запича без капак 10-15'
Сервира се с картофено пюре.

ПП. На картофеното пюре задължително слагам индийско орехче.

Е това требе да се пробва  eat

# 18
  • София
  • Мнения: 10 858
Не ви ли се пресича киселото мляко, когато го печете с пиле в йенска тенджера? На мен ми се пресича newsm78

# 19
  • София
  • Мнения: 35 950
Не ви ли се пресича киселото мляко, когато го печете с пиле в йенска тенджера? На мен ми се пресича newsm78
Става сос от кисело мляко, масло и  пушено сирене. Ако е само сиренето - става тежко.
Немога да разбера как ти се пресича  newsm78, аз правя и други неща с кис.мляко и не  ми се е пресичало.

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
Пресича ми се когато е само кисело пляко. Може би ако е със сирене не би се пресекло, но не съм пробвала. Понеже правя пиле с кисело мляко, но винаги ми се пресича /разделя се водата от млякото, а то става като на парцалчета/, та затова не я и предложих. Но въпреки това пак си е вкусно де. Embarassed

# 21
  • Сливен
  • Мнения: 382
Пиле по гръцки
продукти
1 пиле
1 коф.кис.мляко
200 гр. пушено сирене
60 гр. масло
сол,черен пипер,магданоз

Начин на приготвяне
В йенска тенджера:маслото, отгоре осолено пиле на порции + черен пипер.
Сиренето на парченца се разбърква с кис. мляко и магданоза.
Залива се пилето със сместа, отгоре малко магданоз, слага се капака и се пече.
Готово е когато се зачерви и остане на сос - затова се запича без капак 10-15'
Сервира се с картофено пюре.

ПП. На картофеното пюре задължително слагам индийско орехче.

Много е вкусно! Аз го знаех като пиле по Марокански, но има ли значение как се казва? Наистина си струва!  Grinning

А ето и моят принос към темата:
Леснотийка, вкуснотийка, евтинийка, мммм....

# 22
  • София
  • Мнения: 35 950
Мароко-Гърция , все там - едно море ги дели... Wink

Общи условия

Активация на акаунт