Търся суровоядци!!!!

  • 30 832
  • 247
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 410
Andrea$, много благодаря за отговора. Статията, която си дала и аз я четох. Следвам указанията оттам, но ми се искаше да чуя мнение и на друг човек. Четох и темата в дир.бг.
В момента съм забъркала един квас от ръжено брашно и вода. Чакам го да стане, вече взе да бълбука и да намирисва (на мен ми мирише на вкисната боза).
Завиждам ти, че имаш откъде да се снабдиш с хубаво брашно. Аз купувам ръжено (на Мелница Балван) и пълнозърнесто (на Благополучие). Не ми се развалят бързо, което говори, че не са от най-истинските....но какво да се прави.
Дуци, под хлебопекарна какво имаш предвид? Машина за хляб ли? Вероятно става и с нея, но този хляб трябва да втасва 2 пъти.
Точно машина за хляб имам предвид. Тя има програми с втасване 2 пъти, но са кратко време (първото втасване е 20 мин, а второто 1 час, ако не се лъжа). Затова питам дали става в нея. Какво е приблизителното време за втасване? Знам, че зависи от температурата, но все пак...
Много ми беше тегаво ръчното месене -  ставах по нощите за второто месене, за да съвместявам хляба с работата си...
Ти си герой, аз чак такава жертва да ставам по нощите няма да направя.....много съм поспалива Laughing

# 241
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ха...в Дир- ската тема и аз съм писала  Laughing

# 242
  • Мнения: 1 586
20 минути ми се виждат твърде малко време за втасване. Моят хляб втасваше към 3-4 часа. Хлябът с кисел квас втасва по-бавно от хляба с мая.
Идеалният вариант ми се струва да си има човек мелничка за зърната и да си ги смила на малки порции, които да съхранява в хладилник, за да не се развали брашното. Хлябът не ми стана хубав от нито едно от купешките пълнозърнести брашна, които взимах...

Ха...в Дир- ската тема и аз съм писала  Laughing
Сикрет, ти си навсякъде Simple Smile.

# 243
  • Мнения: 4 392
И тук се цопвам... Laughing  Много сте писали. После ще чета.
  bouquet

# 244
  • Мнения: 3 506
Много, ама отдавна. Май никой не е успял да се посвети изцяло на суровоядството. Трудна работа си е  Mr. Green Освен Christian, де, ама той е глава на семейство, и не трябва да готви и да се разправя с половинката си Wink

# 245
  • Мнения: 4 392
Много, ама отдавна. Май никой не е успял да се посвети изцяло на суровоядството. Трудна работа си е  Mr. Green Освен Christian, де, ама той е глава на семейство, и не трябва да готви и да се разправя с половинката си Wink
Да, това е доста съществена причина. Представям си да суровоядствам цял ден ( въпреки, че минимум 50 процента от храната ми е такава) и вечер мъжът и детето да ядат готвена храна, а аз да хрупам моркови.. Crazy Макар че от една седмица  сме почти така...И все пак готвя, а така се подлагам на изкушения..
Аз все пак постигнах грандиозни успехи, като почти го отучих да яде месо (Да не стане като онази приказка: Тъкмо научих магарето да не яде, и то все , че умря.. Joy ), т. е. от ежедневна консумация на 1-2 пъти в седмицата..Роптае, ама и аз съм инат. Mr. Green

# 246
  • Мнения: 3 506
Аз все пак постигнах грандиозни успехи, като почти го отучих да яде месо (Да не стане като онази приказка: Тъкмо научих магарето да не яде, и то все , че умря.. Joy ), т. е. от ежедневна консумация на 1-2 пъти в седмицата..Роптае, ама и аз съм инат. Mr. Green

Браво, Amarena. Как успя? Аз май само с кренвиршите съм се преборила засега, ама компенсира със сух салам Laughing А да се лиши от мръвките, и дума да не става...

# 247
  • Мнения: 4 392
Не съм успяла много ..Започна да  купува салам и си го яде на балкона,  hahahaда не гледа детето.(И шоколадовите вафли също)

Общи условия

Активация на акаунт