Като пържите тиквички, предварително овалвате ли ги в брашно?

  • 6 363
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 2 493
 Интересно ми е да ви питам как пържите тиквички- овалвате ли ги в брашно или не? 

У дома традицията е да се овалват, но така ми се струва, че после нагарчат заради брашното и аз лично предпочитам да не ги топя в брашно,а според наблюдения сякаш повечето хора така правят.

Вие как предпочитате?

# 1
  • Мнения: 1 708
Аз ги правя различно,зависи от времето,което имам.
Обаче ако ги овалвам ги слагам в една дълбока чиния с брашно всичките и после ги слагам в голяма цедка и ги изтръсквам ,докато падне всичкото излишно брашно и тогава ги пържа!

# 2
  • Мнения: 9 114
Прави както ти харесва и ги хапвате, не мисли как ги правят повечето.
Аз лично лятото ги пържа предимно без брашно, а когато е с брашно са тънички и изпържвам като чипс.
Но ако е зимата и са замразени или консервирани тиквички, просто не ми стават пък без брашно.

# 3
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
Аз ги пържа без брашно. По-вкусни са ни.

# 4
  • Мнения: 2 108
зависи колко влеме имам
аз с брашно по ги харесвам
зависи колко са дебели, колко време ги пършиш........ за всеки път различно
не бях чувала за начина всички заедно в брашното и после в сито......... ще го обмисля-вижда ми се бърз Peace

# 5
  • Мнения: 9 114

не бях чувала за начина всички заедно в брашното и после в сито......... ще го обмисля-вижда ми се бърз Peace

така излишното пада от ситото, а не в тигана и се препоръчва при пържене на всеки продукти, който се овалва в брашно

# 6
  • Мнения: 1 269
Аз пък правя кашичка от брашно, вода и сол с гъстотата на боза и панирам така  тиквичките. Много хубаво стават така и патладжанките. На гълтат  излишна мазнина при пърженето.

# 7
  • Мнения: 25 676
Наскоро започнах да ги пържа, след като съм ги потопила в каша от брашно и вода (с гъстотата на тесто за палачинки). Този номер е подходящ и за тиган, и за фритюрник. Само ако е в тиган, е добре мазнината да е повече. Така брашното не пада на дъното и не прегаря.  Wink  chef

ПП Опс, писали сме едновременно! Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз ги пържа без брашно, но да питам каква е разликата във вкуса на пържените с и без брашно и въобще има ли такава?

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 2 493
Когато са пържени с брашно, нагарчат.

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 2 493
Или поне на мен така ми се струва.

# 11
  • Мнения: 25 676
Нагарчат, когато прегори брашното. Иначе са по-вкусни и хрупкави, отколкото без брашно.
Алтернативата е в каша от брашно и вода - запазва вкуса на тиквичките с брашно, без да прегаря и нагарча.

# 12
  • Мнения: 345
Аз ги пържа без брашно. По-вкусни са ни.

newsm10 и на нас  newsm47

# 13
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
Правила съм ги със и без брашно , но това за кашичката сега чувам ...ще опитам !!! Hug

# 14
  • Мнения: 237
И аз правя кашичка от брашно и вода , потапям тиквичките в нея и пържа . По този начин и мазнината в която ги пържиш не почернява , както се случва , когато ги пържиш  само с брашно.

# 15
  • Мнения: 1 117
И аз правя кашичка от брашно и вода

Не съм знаела това, но ще опитам.Затова не ги овалвам , че иначе олиото става едно чернооо и миризливоо Wink

# 16
  • София
  • Мнения: 3 421
 И аз не слагах брашно, за да не ми се съсипва мазнината във фритюрника, но сега ще пробвам с кашата.

# 17
  • Мнения: 4 546
овалвам. не ми нагарчат. без брашно са меки и не ми харесват

# 18
хубави са и по двата на4ина

# 19
  • Мнения: 5 500
Без брашно все едно не ям тиквички, много са ми едни такива меки, хич не ми харесват.
Но не ги топя в брашното и бам във фритюрника, ами предварително ги обрашнянвам едно по една / голяма играчка, но пък са страхотни/, изтърсвам хубаво брашното, нареждам на хартия  и докато ги свърша, първите вече са поели брашното си и не пречи на мазнината във фритюрника. Стават хрупкави, режа ги на рендето Бьорнер на едрата страна.

# 20
  • Мнения: 3 550
Мои познати ползват две купички - с вода и с брашно и топят във вода, в брашно и пак във вода. Това е алтернативен вариант на кашичката. Аз ги пържа направо, защото ме мързи.

# 21
  • Мнения: 603
Аз ги пържа без брашно. По-вкусни са ни.
а и на мене ми е по-удобно Mr. Green

# 22
  • Мнения: 5 577
Без, против излишните усложнявания съм.

# 23
  • Мнения: 6 472
Без. Само ми усложнява живота, брашното пада в мазнината, прегаря и почва да пуши и не на последно място - обичам си ги натюрлих Mr. Green

# 24
  • Мнения: 139
Винаги ги овалвам с брашно - без него са ужасно мазнички Sick

# 25
  • Мнения: 2 241
Аз тиквички пържа 1-2 пъти на сезон, че първо не са много на почит и второ избягвам да пържа по принцип, но така или иначе винаги ги пържа с брашно. Ако са без са ми лигави и не получават хрупкава коричка. 

# 26
  • Мнения: 3 388
Аз тиквички пържа 1-2 пъти на сезон, че първо не са много на почит и второ избягвам да пържа по принцип, но така или иначе винаги ги пържа с брашно. Ако са без са ми лигави и не получават хрупкава коричка. 

и аз така  Peace

# 27
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Без брашно.С брашно-когато ходим при мама Mr. Green.

# 28
  • Мнения: 2 825
Аз най-често ги панирам, но понякога ги пържа и само с брашно или пък без нищо. Зависи от настроението и колко ми се занимава.

# 29
  • Мнения: 1 564
овалвам. не ми нагарчат. без брашно са меки и не ми харесват
=======================================================================
 PeaceИ аз ги овалвам в брашно.

# 30
  • Мнения: 1 099
Без - но бързо става, а като че ли и са по-лекички  Mr. Green

# 31
  • Мнения: 693
предпоитам ги без брашно особенно ако ги объркваш с кисело мляко стават на каша ако са с брашно

# 32
  • Мнения: 1 352
На мен ми идват тежки, когато са пържени, овалени в брашно. Режа ги по-дебели и пържа.

# 33
  • Мнения: 1 153
Без,рядко с брашно

# 34
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
И по двата начина съм ги пържила, на мен с брашно повече ми харесват

# 35
  • Мнения: 5 476
Без - но бързо става, а като че ли и са по-лекички  Mr. Green

и аз така мисля!  Peace

# 36
  • Мнения: 354
 eat правила сам ги и по двата начина.хубави са.

# 37
  • Мнения: 4 307
Без брашно все едно не ям тиквички, много са ми едни такива меки, хич не ми харесват.
Но не ги топя в брашното и бам във фритюрника, ами предварително ги обрашнянвам едно по една / голяма играчка, но пък са страхотни/, изтърсвам хубаво брашното, нареждам на хартия  и докато ги свърша, първите вече са поели брашното си и не пречи на мазнината във фритюрника. Стават хрупкави, режа ги на рендето Бьорнер на едрата страна.


Така ги прави мама и аз си отделям достатъчно време за да си "поиграя" по този начин. Но си заслужава!
Даже така поемат по-малко олио при пърженето. Само лекичко да се зачервят и са готови. Едни такива хрупкави... newsm22

# 38
  • гр.София-Красна поляна
  • Мнения: 325
Не ги овалвам в брашно,пържа ги в фритюрника.

# 39
  • София
  • Мнения: 2 164
Задължително ги овалвам с брашно. Стават много по-вкусни!

# 40
  • Мнения: 333
Без. Само ми усложнява живота, брашното пада в мазнината, прегаря и почва да пуши и не на последно място - обичам си ги натюрлих Mr. Green

И аз така.  chef

# 41
  • Мнения: 3 478
Аз пък ги правя с царевично брашно ( долу-горе пак същото), но понеже не е толкова фино май става по-добре. Иначе и без брашно съм ги правила пак стават.

# 42
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Аз обикновено ги пържа във фритюрника и са само белени и без брашно метнати там. Но понеже са воднисти, бързо разводянват мазнината  Confused

Ако съм някъде на двор, обичам да ги пържа на тиган и пак са само белени и без брашно.

След това ги слагам в купа с накълцан чесън, сол, оцет и много копър. Задушават се, но са хубави за консумация вече изстинали.

Общи условия

Активация на акаунт