Като пържите тиквички, предварително овалвате ли ги в брашно?

  • 6 362
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 099
Без - но бързо става, а като че ли и са по-лекички  Mr. Green

# 31
  • Мнения: 693
предпоитам ги без брашно особенно ако ги объркваш с кисело мляко стават на каша ако са с брашно

# 32
  • Мнения: 1 352
На мен ми идват тежки, когато са пържени, овалени в брашно. Режа ги по-дебели и пържа.

# 33
  • Мнения: 1 153
Без,рядко с брашно

# 34
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
И по двата начина съм ги пържила, на мен с брашно повече ми харесват

# 35
  • Мнения: 5 476
Без - но бързо става, а като че ли и са по-лекички  Mr. Green

и аз така мисля!  Peace

# 36
  • Мнения: 354
 eat правила сам ги и по двата начина.хубави са.

# 37
  • Мнения: 4 306
Без брашно все едно не ям тиквички, много са ми едни такива меки, хич не ми харесват.
Но не ги топя в брашното и бам във фритюрника, ами предварително ги обрашнянвам едно по една / голяма играчка, но пък са страхотни/, изтърсвам хубаво брашното, нареждам на хартия  и докато ги свърша, първите вече са поели брашното си и не пречи на мазнината във фритюрника. Стават хрупкави, режа ги на рендето Бьорнер на едрата страна.


Така ги прави мама и аз си отделям достатъчно време за да си "поиграя" по този начин. Но си заслужава!
Даже така поемат по-малко олио при пърженето. Само лекичко да се зачервят и са готови. Едни такива хрупкави... newsm22

# 38
  • гр.София-Красна поляна
  • Мнения: 325
Не ги овалвам в брашно,пържа ги в фритюрника.

# 39
  • София
  • Мнения: 2 164
Задължително ги овалвам с брашно. Стават много по-вкусни!

# 40
  • Мнения: 333
Без. Само ми усложнява живота, брашното пада в мазнината, прегаря и почва да пуши и не на последно място - обичам си ги натюрлих Mr. Green

И аз така.  chef

# 41
  • Мнения: 3 478
Аз пък ги правя с царевично брашно ( долу-горе пак същото), но понеже не е толкова фино май става по-добре. Иначе и без брашно съм ги правила пак стават.

# 42
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Аз обикновено ги пържа във фритюрника и са само белени и без брашно метнати там. Но понеже са воднисти, бързо разводянват мазнината  Confused

Ако съм някъде на двор, обичам да ги пържа на тиган и пак са само белени и без брашно.

След това ги слагам в купа с накълцан чесън, сол, оцет и много копър. Задушават се, но са хубави за консумация вече изстинали.

Общи условия

Активация на акаунт