От нищо -нещо!

  • 1 853
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 147
Звучи много вкусно - колко време и на кави градуси се пече

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 145
ето нещо подобно и от мен:

аз слагам:
сирене „Дунавия”
кашкавалчета за тостер, или обикновен кашкавал
масло
2 кренвирша
2 пресни домата
3 яйца
пресен лук

и после:
В тефлоновата тавичка слагам на дъното нарязано на тънко масло. Върху него нареждам дебели около половин сантиметър парчета сирене. Върху сиренето нареждам нарязаните на колелца кренвирши, и върху него слагам кашкаваленото сирене за тостер или кашкавал, нарязан на тънко. Доматите режа на тънки филийки и ги слагам върху кашкавалчетата. Отгоре - отново нарязано на тънко масло. (колкото повече масло толкова повече сос става. Може да се слага и между другите неща) Така наредени слагам всичко във фурната да се запече леко – на около 200°-250°. Нарязвам заленият лук на ситно и го разбърквам с яйцата. Изсипвам ги върху всичко останало и го разнасям навсякъде. Отново слагам във фурната да се запече леко.
Не иска много печене. Става лесно и много вкусно.
Ястието върви задължително с пресен чесън.

Дано да Ви хареса!!!

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Хайде и от мен нещо лесно.
Аз го правя за мезе на вино или бира, на фурна или МВ.

Ако го правя във фурната, продуктите слагам в фолио, което затварям (правя на пакетче). Ако го правя в МВ, слагам продуктите в капака от йенска тенджера.

Мезето се казва: "Тарикатско мезе", продуктите са на око.
Намаслявам дъното (капак, фолио), слагам плочки сирене (добре е да е обезсолено), отгоре бекон/шунка на кубчета, гъби, кис.краставичка, малко масло, настърган кашкавал и най-отгоре резени домати (да покрият добре продуктите). Не им трябва много, в МВ около 2-3 минути, накрая заливам с едно яйце предварително разбито и завъртам за още 1м. - 1 и 1/2минута.
Ако го правя на фурна, не слагам яйце.

Последна редакция: пн, 26 юни 2006, 18:05 от Миленика

Общи условия

Активация на акаунт