Не мога да ги направя тези картофени кюфтета

  • 122 360
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
xora za garantirani kartofeni kiofteta tainata e v panirovkata,panirate samo s galeta,nikakvo brashno i giaitsa.
za smesta kartofi 1-2 giaitsa, kashkaval i sirene, podpravki, i zaparjan luk ako jelaete,tova e GARANCIA

# 46
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Аз винаги ги правя като прибавям продуктите на око. Забелязала съм, че трябва картофите да изстинат, за да могат да се настържат по - добре. А формата на кюфтето правя със сферичната лъжица за сладолед, като леко я омазнявам. Тъй като не ми харесват мазни избягвам да ги пържа. Запичам ги на фурна или на микровълновата на комбинирана програма.

# 47
  • Мнения: 77
Аз пък в картофените кюфтета (поне лятото) слагам и по 1-2 тичвички. Настъргвам ги и ги оставям да се изцедят няколко часа, след което ги омесвам с картофите, малко сиренце, подправки и т.н. както всички вече споменахте. Ако сместа е рядка слагам малко галета и разбира се яйца. После ги панирам в галета, пържа гии в горещо олио и не ми се "разпадат". А после с киселото мляко, чесън и копър и става ... ммм  newsm10

# 48
  • Мнения: 1 428
Аз не ги пържа.Правя ги на фурна с много подправки и кайма.

# 49
  • Мнения: 92

Да се включа и аз със съвети относно картофените кюфтета:)Значи,от много дълги години ги правя все по един и същи начин и НИКОГА съм нямала издънки с тях.
Варя картофи с обелките,в не много вода-максимум два пръста над картофите.Не бива да се разваряват,а само да се сварят Simple SmileОт майка ми знам,че ако искаме картофите да станат вкусни и податливи на обработка след това,не бива да се варят в много вода,за да не станат воднисти.След това изливам врялата вода от тенджерата и оставям картофите направо под течаща студена вода,за да се изстудят добре и да се белят по-лесно после.Обелвам и настъргвам на едро ренде/да не се мачкат в никакъв случай/.Нарязвам на ситно глава лук/с пресен стават най-вкусни/,слагам винаги поне 4 яйца/ако не са достатъчно,кюфтетата се скапват,ако пък са много,стават трудни за пържене/,прибавям натрошено сирене/то доста подобрява вкуса на кюфтетата/,слагам магданоз или копър/може и двете/,вегета вместо сол и омесвам добре.От така получената вкусна смес оформям кюфтенца,овалвам в брашно и пържа в сгорещена мазнина,но на не много силен огън,за да не прегарят бързо.Сервирам ги с подлучено кисело мляко или сметана.Стават разкошни!Да ви е вкусно!  chef

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 10:58 от Nobody`s Wife

# 50
  • Мнения: 3 537
Аз снощо правих картофени кюфтета и взеха та станаха Grinning
Сварих картофите с обелките/1 кг/, обелих ,намачках, накълцах 1 глава лук,200 гр сирене, 5 яйца,черен пипер, сол и чубрица.Омесих хубаво сместа, оформих кюфтенца, всяко овалях в брашно и опържих.Станаха екстра и не ми се разпаднаха.

# 51
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз правя моите кюфтета по тази рецепта. Сирене не слагам, защото домашните не ги обичат с него, нито пък с лук Rolling Eyes

# 52
  • Добрич
  • Мнения: 5 457
Ето ги  и моите картофени кюфтета:

 

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 20:14 от Вела

# 53
  • Мнения: 247
Леко ги стягаш фризера преди да започнеш да ги пържиш и топиш в белтък!

# 54
Основно правило - не слагайте яйца в сместа !!

# 55
# 56
  • Мнения: 1 352
Основно правило - не слагайте яйца в сместа !!

Глупости, точно за това  ви се разпадат. Чета някои тук, че слагат по 4-5 яйца - абсолютно ненужно, 1 яйце за килограм картофи е напълно достатъчно. Когато пържа кюфтетата панирам само с яйце, защото ако сложа брашно загарят и имат неприятен вкус.
Ето една рецепта за картофени кюфтета със сьомга, нормалните правя по същия начин, но без рибата и подправката е кимион (въпрос на вкус):

Картофени кюфтета със сьомга

# 57
  • Мнения: 28
az gi pravq sas 1 qice,podpravki po svoi vkus-4eren piper,sol,kimion,,,A za po sigurno da ne se raszka6kat kiuftetata gi ovalvam v beltak i stavat mnogo gladki i vkusni.(Beltakat ne go razbivam do snqg.)..Momi4eta vse pak gotvite kartofeni kiufteta a ne parjeni qica,,s 1 qce stavat straxotni kiuftenca  chef

# 58
  • Мнения: 28
Az gi pravq taka i vinagi stavat -Svaren kartov,1nastargana glava luk,presen magdanoz,4eren piper,kimion,sol,i edno qce.predi parjene ovalvam kiuftetata v beltak i stavat gladki bez da se rska6kvat.  chef

# 59
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
снощи правих картофени кюфтета за втори път тази седмица./първият път картофите явно бяха измръзнали и докато ги белих, доста изхвърлих/.Варя ги обелени, заливам със студена вода да изстинат по бързо и ги намачквам с вилица. В тавата предварително си приготвям натрошено сирене,две лъжици кисело мляко, магданоз, чубрица и 1-2 с.л. брашно, разбърквам и добавям намачканите картофи и едно яйце. Приготвям си чиния с брашно  и оформям кюфтенцата. Докато приключа първите вече са се стегнали и пържа , като потапям в разбити с малко сол и вода яйца. Единственият недостатък е, че се налага сериозно проветряване на кухнята след това.  chef

Общи условия

Активация на акаунт