ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО - Помогнете ми да сътворя такава торта!

  • 1 187
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 416
Здравейте кулинарки!

Моля за вашето съдествие как да направя такава торта за рожден ден. Числото трябва да е 17 и допълнителните особености са, че ще се прави без мяко - а с оризово и соево мялко и специален кувертюр.

Разбирам, че между блатовете трябва да е на розички и моля за съвети как да направя толкова гъст крема. Слага ли се желатин или не?

Благодаря предварително за всеки откликнал със съвет и помощ!

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 13:46 от the Дорис

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
от какво ще правиш крема? и защо между блатовете трябва да е на розички? newsm78

според мен е по-добре да направиш блатове, да ги изрежеш в нужната форма, да сглобиш с крема (по твои избор) и после слагаш кувертюра и украсата.

аз правя крем от маскрапоне и бита сметана (при теб отпада явно този вариант), като за стягане слагам малко guar gum или един друг подобен прах, но незнам как се казва на български.
не променя вкуса, но крема стои стегнат и пухкав.

незнам, ако има желатин, дали ще може да се шприцова. евентуално да направиш нещо като мус с желатин. ама пак незнам дали ще може да се шприцова. Thinking
аз ползвам агар-агар и стяга идеално кремове - стяга по-бързо от желатина и консистенцията е походяща при разрязване. ама не става за шприцоване.

# 2
  • Мнения: 11 416
Благодаря, че се отзова Heart

Не успях да я направя на цифри, но я направих богато украсена отгоре и пак стана интересна.
Купих готови блатове от лидъл и стана малко ронлива, но всичко бе наред!

Общи условия

Активация на акаунт