Супер лесен малинов чийз кейк

  • 12 995
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 830
Я кажете какво е Филаделфия и Маскарпоне?  Embarassed

# 16
  • Мнения: 11 319
Филаделфията е тип Крема сирене, но малко по-мазно и по-гладко.
Аз правих рецептата с къпини, като сложих и в самата сиренова смес смачкан и прецеден плод.
http://hometown.aol.de/WBuehne/F/P8069218.JPG

# 17
  • София
  • Мнения: 830
А да, мерси,  сетих се в пластмасова кутийка със сиво фолио...
Ще направя и ще ви кажа как е станал.

# 18
  • София
  • Мнения: 830
В крема отгоре няма ли желатин? как се втвърдява иначе?

# 19
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Аз правих снощи нещо подобно, амо че с ананас. Получи се горе долу добре, но незнайно защо бисквитите отдолу останаха сухички и като вадиш парчето от тавичката се ръсят бисквитени трохи като за световно. Някаква идея с какво да ги напоя? ?И изобщо вие напоявате ли ги с нещо или колко е течна горната смес?
По този начин по който аз правих,не се ронят бисквитите Confusedпробвай повече масло да сложиш
Повече масло или допълнително напояване - с компот примерно, ако плодовете са от консерва.
По принцип в оригинална чийз-кейк рецепта съм чела, че бисквитите (настъргани) се смесват с масло и добре се 'натъпкват' към дъното на съда. Като съм правила по този начин, също ми е ставало на трохи.
Маслото (може смесено с малко компот) се омесва добре с бисквитите, и после леко се притиска към дъното на формата колкото да се заглади, но не много - в противен случай като се стегне маслото течността от крема не попива и остават бисквитите сухи.


В крема отгоре няма ли желатин? как се втвърдява иначе?
Попива течността от крема в бисквитите Simple Smile

# 20
  • Мнения: 3 271
Аз обаче тази торта я пека, така я знам, харесва ни много.
Оригиналната рецепта е с 1-2 яйца, крема добива друга гъстота.
Сигурно я знаете тази разновидност, просто ми хрумна да споделя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт