Как се прави кюнефе??

  • 15 872
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Намерих 1 снимка на кюнефе. Как да я приложа, така че да я видите??? Cry

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Най добре да приложа това:

http://forum.segabg.com/topic.asp?whichpage=11&topic_id=81147

# 17
  • Мнения: 22 867
Ето го! Изглежда ммммммм Heart Eyes!

# 18
  • Мнения: 2 631
Малеиии...........скоро бях в Турция и как не го пробвах!!!  Sick #Cussing out Ядох само разни баклави

Ако някой го е правил може ли снимка???
Ще заменя маргарина с масло /маслото дава по-добър вкус/, и ще го направя с кашкавал както казваш, а не със сирене.
А ти сигурна ли си, че е било "градинска чубрица", а не "мента" ???

Само питам  newsm78

Сигурна съм, защото като го ядох за първи път, един приятел ме заведе в турски ресторант, на който управителка беше негова позната. и като го опитах тя беше на нашата маса и ми ибясни какво има вътре и какво има отгоре. а и малко ме обижда въпроса мога ли да различа мента от градинска чубрица... Crossing Arms
А какво общо имат ягодите ептен не разбрах!!!  Thinking

# 19
  • Мнения: 2 631
Точно преди да стигна до финалното изказване, и аз се замислих,  дали пък няма да стане с кашкавалена извара?  newsm78
Определено ще е нещо подобно на кашкавал или кашкавалена извара.
В Турция съм виждала на някой от баклавите им и в сладкишите им нарязани на дребно зелени неща. Приличат на изсушена подправка смесена със сиропа.
Може да е "градинска чубрица", "мащерка" или "мента"....
Във всички случаи е освежаващо.

В обикновените магазини за хранителни стоки се продава сух кадаиф. Дори в нашия кварталния магазин има 2 вида на 2 различни фирми. Цената е 1.50 лв. за пакет към 450 гр. или 500 гр. бяха.


Тези "зелени неща" по баклавите са стърган шам фъстък...

# 20
  • Мнения: 5 183

Тези "зелени неща" по баклавите са стърган шам фъстък...

Подкрепям!

А ако има още въпроси за това кюнефе, което никога не съм опитвала, та дори и виждала, мога да попитам една майка от градината на сина ми, която е туркиня и собствени4ка на турски ресторант.

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Ами попитай я с кашкавал или с извара да заместим турското сирене в кюнефето моля те?
 А за теб "кафе" - извинявай ако съм те обидила несъзнателно.... просто зеленките неща по баклавите ми заприличаха на някаква подправка и предположих, че е мента.
А за ягодите с мента - не съм ги опитвала!!! Wink

# 22
  • Мнения: 599
Мммм, вчера го направих, мнооого вусно! Само че поръсих джоджен, но щом оригиналът е с чубрица, така ще е следващия път. И сложих кашкавал тип "моцарела" (не италианска, ами български някакъв, реших, че е нещо подобно). В момента си похапвам даже  Blush
Благодаря за рецептата   bouquet

# 23
  • Мнения: 927
В арабските страни му викат "канафа". Сиренето отдолу е нещо като моцарела, обезсолено. Ох, невероятно вкусен десерт, но мноооого калоричен  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт