Плача...докато режа лука

  • 2 504
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 137
   и аз така правя.

# 16
  • Мнения: 901
За да не люти лука, преди да го нарежа го сладам в съд със студена вода за 10-15 мин.

Може и 20 минути и по добре в ледена вода  Simple Smile

# 17
  • Мнения: 899
Отскоро блендерът го реже вместо мен  Mr. Green (родих се направо!).
А преди - в камерата за половин час и после очила за плуване.

# 18
  • Мнения: 672
Отскоро блендерът го реже вместо мен  Mr. Green (родих се направо!).
А преди - в камерата за половин час и после очила за плуване.
Peace

# 19
  • Мнения: 1 393
Отскоро блендерът го реже вместо мен  Mr. Green (родих се направо!).
А преди - в камерата за половин час.
Peace

И аз съм така. Плюс, че лукът ми често си е в хладилника така или иначе, така че си е студен.
Имам позната, която се кълне пред рязането на лук със слънчеви очила- на мен винаги ми звучи  Crazy  Crazy ,ама знае ли човек- може пък и да работи.  Wink

# 20
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ако го режеш навън няма да ти люти толкова.Или го измиваш с вода.

# 21
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Съхранявай си  4 - 5 глави в хладилника, и като ти се наложи си режи от него, от студеното не люти много, даже въобще ако режеш по бързичко Wink

# 22
  • Мнения: 581
Знам, че за да не плачеш когато режеш лук главата се бели, изплаква с вода, удря й се юмрук - два, соли се и тогава се реже. Абе удари я по якичко и ще намалеят сълзите. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 1 999
Намокри си ножа преди да започнеш да режеш лука! Peace Помага.

# 24
  • Мнения: 286
За да не плача ,аз правя две неща:
-взимам лука и го удрям в земята няколко пъти,това го знам от един майстор-готвач

- а другото е просто:отпиваш една глътка вода,но не я гълташ ,а я държиш под езика докато белиш лука.

Опитай,действа!

# 25
  • Мнения: 811
ако е за ядене аз го рендосвам-става по-бързо
а иначе аз плача даже от пресния лук Sick

# 26
  • Мнения: 465
За да не люти лука, преди да го нарежа го сладам в съд със студена вода за 10-15 мин.
Peace Peace

# 27
  • Мнения: 2 825
За да не люти лука, преди да го нарежа го сладам в съд със студена вода за 10-15 мин.

И аз така - помага  Peace

# 28
  • Майничка
  • Мнения: 12 582
За да не плача ,аз правя две неща:
-взимам лука и го удрям в земята няколко пъти,това го знам от един майстор-готвач

- а другото е просто:отпиваш една глътка вода,но не я гълташ ,а я държиш под езика докато белиш лука.
Опитай,действа!

  bouquet Това много ми хареса! Предполагам, че логиката е да го треснеш 2-3 пъти, че да знае кой командва в кухнята и после да имаш готовност да го наплюеш, ако не е схванал първия урок. Joy Joy Joy

# 29
  • Мнения: 1 937
Винаги, когато режа лук, го правя близо до мивката, където съм пуснала водата да тече слабичко!

Нямам обяснение, не ми се разсъждава, но също върши работа!

Капоти пишеше в една книга, че човек, който не сънува е като човек, който не се поти - събира в себе си много отрови!

Може да се използва и в този случай!

Иначе казано - гледайте философски на лукорязането! Grinning

И на сълзите!

Общи условия

Активация на акаунт