пържолки

  • 2 470
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 390
Цитат на: Honda
Диана, ами аз обикновенно за да са по-крехки като ги начукам ги подправям и ги оставям в хладилника завити с опаковачно фолио да отлежат около час поне.
А друга "хитрост", която научих от един китаец е, че те киснат всичкот месо в прясно мляко за да стои така крехко


Да, вярно е това за прясното мляко. И аз ги кисна.

На мен котлетите никога не са ми ставали жилави.
Независимо дали ги правя с прясно мляко или ги кисна във вино и подправки.

Аз ги накисвам и оставям поне 30 мин да стоят така в хладилника.
Ако ги пека във фурната, задължително покривам с фолио, което махам накрая на печенето.

# 16
Аз пък всичките пържолки ги задушавам в йенското най-често с винце и водица и съответните краставички, гъбки, лук, маслинки, чесънче и каквото още се сетя. Стават много крехки и вкусни. А последно ги правих със заквасена сметана и топено сирене и пак станаха супер. Естествено на пържолките си им слагам солчица, черен пипер, кимион и каквото още там харесвам като подправка.

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 653
Госта бях аз   Laughing

# 18
  • Мнения: 4 473
Цитат на: logo5ka
Точно преди една година пробвах една интересна рецепта за пържолки и от тогава само така ги хапваме.
Рецепта:
Продукти:
Пържоли (може и пилешки)
300 - 400 гр гъби (пресни)
Замразена смес за "Руска салата" - сиреч картофи, моркови и грах
Една чаена лъжица доматена салца
1/2 ч.ч вода, 1 с.л. оцет, шепа чубрица.
една суха супа гъбена "Маги"
Начин на приготвяне
В скороварна тенджера слагате малко олио, нареждате ред пържоли, предварително осолени и поочукани, поръсвате върху тях 1/2 от зеленчуковия микс объркан предварително с нарязаните гъби и поръсвате с чубрица. Нареждате втори ред пържоли и отгоре другата половина от микса. Разбърквате във водата оцета, доматената паста и малко сол и заливате. Затискате с чиния и варите 20 мин след като започне да изпуска въздух. След това в 100 мл вода разтваряте супата, махате чинията, заливате с супата като разбъркате внимателно само горния слой зеленчуци и доварявате още 8 мин.

Това"скороварна" - тенджера под налягане ли е или аз нещо се бъркам?
Ако "да"-могат ли да се приготвят и в обикновенна?

# 19
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 708
Цитат
Това"скороварна" - тенджера под налягане ли е или аз нещо се бъркам?
Ако "да"-могат ли да се приготвят и в обикновенна?


Да, това е тенджера под налягане.
Според мен ще се получи, ако тенджерата е по-дълбока, защото течността е малко и на бавен огън при затворен капак няма да кипи. Времето за приготвяне се одължава. За да не се затрият ценните качества на зеленчуците, предлагам първо да запържиш пържолите, за да скъсиш времето на приготвяне

Общи условия

Активация на акаунт