Мекици -страхотни

  • 254 995
  • 144
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 95
Рецептата с хлебна сода и разточване на  тестото ми прилича по-скоро на бухтички  Simple Smile А когато същата рецепта се направи с мая- резултата е мекици, точно като с купено тесто, но и по-хубави стават. Hug

# 76
  • Мнения: 11 607
Мамче, не съм яла мекици на Рилския, ама по-хубави мекици от уличните на Танита не съм яла.
Рецептата ТУК
Аз потапям ръцете си във вода, не в олио, че много се оплесква всичко, а и установих, че разлика няма.

Ето ги моите

Сю, мила, благодаря! Поканена си на гости! Бонус - разходка до Рилския......

# 77
  • Мнения: 1 179
Аз също предпочитам варианта с мая,това със содата си е бухтички.Пробвала съм и уличните на Танита,но при мен се получиха прекалено мазни и вкъщи не ги харесаха.

# 78
  • Мнения: 481
А майка ми правеше едни страхотни мекици, който май бяха без мая, имаха ромбовидна форма и бяха с натрошено сирене. Дали тази рецепта ще стане ако се добави натрошено сирене и след разточване се изрязват ромбове, които се пържат?
Понеже съм малко на вие с месенето, много дълго ли се меси и трябва ли да е много лепкаво тестото или да се отделя от плота и пръстите?

# 79
  • Мнения: 1 122
Аз също предпочитам варианта с мая,това със содата си е бухтички.Пробвала съм и уличните на Танита,но при мен се получиха прекалено мазни и вкъщи не ги харесаха.

При мен също така се получиха. Иначе всичко спазих от рецептата. И то прекалено мазни станаха.

# 80
  • София
  • Мнения: 1 163
уличните мекици на мен ми станаха супер,даже ги направих сутринта, а не от предния ден Естествено след като изчетох коментарите че стоят доста мазни, сложих малко повече брашно по съвет на други

# 81
  • Мнения: 2 550
уличните мекици на мен ми станаха супер,даже ги направих сутринта, а не от предния ден Естествено след като изчетох коментарите че стоят доста мазни, сложих малко повече брашно по съвет на други

аз току що ги пробвах
станаха страхотни тези мекици
най-хубавите, които съм правила и най-лесните (не се меси с ръце  Mr. Green )
не съм чакала цяла нощ за да шупнат, а 40 минути някъде

# 82
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ох, аз сега ги направих и изядох....по първата рецепта, но сложих и сирене вътре, не съм месила, пържих ги направо с лъжица в сгорещено олио. Абе станаха си бухтички, но съм страшно доволна, преядох  Cry

# 83
  • Мнения: 1 811
Мамче, значи са тези. А ще се възползвам, да знаеш  Laughing

Момичета, стават тежички, но неповторимо вкусни. Едни такива като къдели, хем хрупкави, хем меки. А и мазничкото все пак дава вкус. Аз също ги правя не много редки. Ако е прекалено рядко тестото, не може да се тегли с ръце, а трябва да се сипва с лъжица от тестото.

На Танита ще се кланям цял живот както Фънки се кланя снощи на Тома  newsm20

# 84
  • Мнения: 33
Мекиците на deata наистина са върхът, стават за секунди и се изяждат също толкова бързо hahaha.

# 85
  • Мнения: 1 811
Мекиците на deata наистина са върхът, стават за секунди и се изяждат също толкова бързо hahaha.

Абсолютно съгласна. У нас им викаме "надутки"  Laughing

# 86
  • Варна
  • Мнения: 10 806
Аз преди малко от същото тесто направих пирожки.  Плънката я направих от варени яйца + леко запържен зелен лук, сол, пиперче.
Станаха страхотни пирожки!  Heart Eyes

# 87
  • Мнения: 1 352
Не разбирам като се оформят мекиците, когато си топите ръцете във вода, после в сгорещеното олио не пръска ли?

# 88
  • Варна
  • Мнения: 10 806
Не разбирам като се оформят мекиците, когато си топите ръцете във вода, после в сгорещеното олио не пръска ли?

Пръска, ако си пльоснеш върху тигана мокрите ръце.  Laughing Иначе само ги мокря на чешмата, хващам парче тесто, разстилам на вътрешната част на дланта, издължавам я, слагам плънката, сгъвам на 2 и слагам в тиганЯ.

 Ето това се получи при мен: http://images25.snimka.bg/005780380.jpg на вкус са страшни, утре си ги взимам с мен на работа  Mr. Green

(Най-вляво има една изостанала форнетка, тя не е мое дело)  Joy

# 89
  • Мнения: 1 122
уличните мекици на мен ми станаха супер,даже ги направих сутринта, а не от предния ден Естествено след като изчетох коментарите че стоят доста мазни, сложих малко повече брашно по съвет на други

И аз ще пробвам така тогава.

Общи условия

Активация на акаунт