Какви подправки слагате когато готвите прясно зеле

  • 62 788
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 693
малко в страни от темата но със свинско как точно го готвите варите ли месото пържите ли го или направо сурово и варите със зелето как става най-крехко месото newsm78 а от какво може да горчи от зелето ли защото веднъж и това ми се случи или съм прекалила с доматите

Последна редакция: ср, 06 сеп 2006, 15:56 от viki81

# 31
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Лично аз първо запържвам месото до златисто и тогава го слагам при зелето да поврат малко заедно. Така не си пуска мазнотиите в яденето  Simple Smile

# 32
  • Мнения: 5 140
малко в страни от темата но със свинско как точно го готвите варите ли месото пържите ли го или направо сурово със зелето  newsm78  от какво може да горчи от зелето ли защото веднъж и това ми се случи или съм прекалила с доматите

Месото го варя, а зеленцето го запържвам леко за да омекне и не хрупка, като се свари.

# 33
  • Мнения: 2 910
Слагам само червен пипер и дафинов лист.

# 34
  • Мнения: 815
всичко слагам накрая- сол, червен пипер и магданоз- като прочетох темата следващия път ще сложа и дафинов лист

# 35
  • София
  • Мнения: 472
За прясното зеле чесъна и копъра /накрая/ е задължително. Останалото по избор и предпочитание.

# 36
  • Мнения: 329
Освен стандартните червен и черен пипер на прясно зеле слагам ким, много е хубаво, опитайте, а също така готвя прясно зеле с малко ориз на фурна.  chef

# 37
  • Мнения: 244
Слагам доматки, за да е по-киселко. Като подправки основно: червен и черен + зелен + бял пипер, чесън на филирани скилидки, бахар - 5-6 зърна и дафинов лист. Става "муци".

# 38
  • Мнения: 5 183
целина или магданоз - но съвсем по малко. Ако ще е със свинче  Laughing дафинов лист.

И аз така

# 39
  • Мнения: 603
червен пипер,чесън,сол и магданоз Peace

# 40
  • Мнения: 410
Ако е с месо, задушавам месото в мазнина, изваждам го, задушавам лук, слагам зелето предварително намачкано със сол и изцедено. Задушавам с черен пипер, червен пипер, дафинов лист ( може и 1-2 зърна бахар ). Връщам месото. Като е почти готово, слагам и доматите. Пообърквам, обръщам в тава и запичам.

Да ви е сладко!

# 41
  • Мнения: 751
Аз слагам и риган,става още по вкусно.Побвайте и да ви е вкусно. newsm10

# 42
  • София
  • Мнения: 5 079
Червен и черен пипер, много малко чубрица, като се отстрани от котлона пресен магданоз.

# 43
  • Мнения: 550
Е,аз слагам кимион и магданоз.Не е лошо ,опитайте,но не прекалявайте с кимиона! Laughing

# 44
  • Мнения: 1 353
Ще пробвам с кимион -изглежда ми вкусно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт