Моля за рецепта за лесна плодова желирана торта

  • 1 082
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 357
Не знаех къде да си задам въпроса,но понеже ми е спешно,реших да пусна тема.
В четвъртък имам РД.Искам да се опитам да направя малки тортички с желирани замразени горски плодове.Но без да ги варя предварително.
Представям си нещо като блата на чийзкейк на дъното,залят с тези желирани плодове.
Но,не знам технологията-ако изсипя желираната смес върху сместта от бисквити и масло,няма ли да се разтече маслото,примерно..
А ако някой има и готова рецепта да сподели,ще съм многго благодарна!

# 1
  • Мнения: 2 638
Не би трябвало маслото да се разтече, понеже обикновено не се борави с вряло желе. Мисля, че това, което желаете да се получи ще е леко особено само с желе. Може да пробвате са желирате някакъв соп/ сироп, който да е безцветен, а вътре плодовете, за да е и приятно на вкус Simple Smile Успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 13 527
Може да пробваш с бутер тесто, украсено със сметана и желирани ягоди отгоре.

# 3
# 4
  • Мнения: 2 638
Разбирам, че желаеш да се получи нещо такова ли, но с горски плодове и в малки формички:

# 5
  • Мнения: 4 357
Да,точно такова!
Благодаря на всички,които се включват!

# 6
  • Мнения: 2 638
Аз го виждам като класически чийз кейк, просто ще потърсиш сокче за най- горния пласт, което да желираш и да объркаш с плодовете. Може да е от касис, от боровинка, нямам идея какъв плод и цвят ще ти харесат Simple Smile
 Аз съм си поръчвала силиконови формички за желирани мечета от алиекспрес Simple Smile Не би трябвало да имаш проблем да желираш известно количество сокче.

# 7
  • Мнения: 388
Върху подложката от бисквити може да се сложи желиран, млечен крем и след това на по-тънък слой желе с плодове. Ако е директно желе ми се струва, че изобщо няма да е вкусно.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 549
Сокът с разтворения желатин трябва да се охлади много, за да започне да желира. Аз даже го слагам за кратко във фризера, след като се е охладил до поне стайна температура. Редя плодовете и заливам с желето. Номерът е да се следи кога ще започне да желира, за да не е съвсем стегнато. После се доохлажда до пълно желиране.

# 9
  • Мнения: 22 867
Желираната торта на Raya
Лошото е, че доста от снимките са изчезнали. Тортата предполага импровизации.

Общи условия

Активация на акаунт