Как се правят бухти??????

  • 58 011
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 338
 Мами помагайте.Не мага да направя тези пусти бухти. 33uu

# 1
  • Plovdiv
  • Мнения: 309
Аз ги правя така:
2ч.ч. брашно
1кофичка кисело мляко
2яйца
1/2хлебна сода
щипка сол
Тестото се разбърква с лъжица и трябва а е с гъстота,при която сместта да се отлепва от стените на съда.Пържи се в силно загрята мазнина.Взима се по една с.л. от сместта и се пържи.

# 2
  • Мнения: 338
Аз ги правя така:
2ч.ч. брашно
1кофичка кисело мляко
2яйца
1/2хлебна сода
щипка сол
Тестото се разбърква с лъжица и трябва а е с гъстота,при която сместта да се отлепва от стените на съда.Пържи се в силно загрята мазнина.Взима се по една с.л. от сместта и се пържи.
                                                                                                                                           В дълбок съд или в тиган

# 3
  • Мнения: 5 873
Ето това са моите бухтички.Икономична рецепта,бързо се правят и са много вкусни.  Hug

# 4
# 5
  • София
  • Мнения: 472
Ето и моите. Правя ги от години и са много вкусни. Ядат се пожелание с пудра захар, сирене или конфитюр.
 1ч.ч. кисело мляко
 2или3 яйца / според големината/
 1и1/2 ч.ч. брашно
 1ч.л. сода
  ванилия
Гребе се с лъжица и се пържи в дълбок съд с олио. Ако тестото е с правилна гъстота, бухтичките почти сами се обръщат при пържене.

# 6
  • Мнения: 1 352
Едно време в училище Цецо Лавкаджията ни правеше страшни понички. Спомням си, че тестото беше гъсто, като за питка. Режеше  парчета от него, правеше топки и пържеше. Ставаха големи топки, ама страшно вкусни, поръсени отгоре с пудра захар. Много рецепти пробвах, но така и не попаднах на тази неговата. Някой ако ми помогне ще го черпя едно beer3

# 7
  • Мнения: 91
Равна лъжичка сода или с връхче?Содата никога не я оцелвам.  chef

# 8
И да сложиш 1 с.л. ракия в тестото, за да поемат по-малко мазнина.....независимо на кое тесто се спреш Wink

# 9
  • Мнения: 408
Да се включа и аз с моите любими бухтички. Тестото е почти същото:
1 яйце
4 с.л. кристална захар
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.л. сода/равна/
брашно колкото поеме
Всичко това се замесва на не много твърдо тесто-докато спре да лепне. Точи се с дебелина около 0,5 см и се режат кръгчета с чашка/диаметър ок.3см/. Пържа ги в съд с малко дъно, който нагоре се разширява. Предимството е, че като бухнат в средата остават кухи и се пържат лесно-остава само като коричка-точно това ми харесва. После ги пудря със захар   newsm74 и не стават така тежки като тия дето се "цопват" в олиото Peace

# 10
  • Мнения: 408
Веднъж ми се бяха прияли бухти и чета рецептата в една тетрадка на майка ми-а там брашното не беше упоменато. Нали се сещате какво стана Banghead

# 11
  • Мнения: 5 873
Да се включа и аз с моите любими бухтички...
По същият начин стават и моите бухтички. Simple Smile

# 12
  • В света на мечтите
  • Мнения: 542
тези дето тесто се точи и се ражат не съм ги правила - много работа ми се вожда.
Но тези на които се забърква по рядко тесто и се сипват с лъжицата си г и правя редовно. Наистина се обръщат сами при пърженето и става много бързо.

мойта рецепта май ще се повтори с някоя от вече споменатите но ще я напиша:

1 кофичка кисело мляко
2-3 яйца
1ч.л.  хлебна сода
щипка сол
щипка захар
брашно колкото поеме - не съм го мерила никога

понякога след като опържа половината в останалото тесто прибавям сирене и пак стават страхотни

# 13
  • София
  • Мнения: 3 271
брашно колкото поеме

ЕЕЕЕ, ама този израз хич не го долюбвам  Twisted Evil - кажете горе - долу - чаша, две, три...колко приблизително слагате???

# 14
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Може ли да ми обясните защо моите бухтички след известно време са вече твърди, а на мама не са? А уж ги правя като нея. Дали не слагам повечко брашно, къде е истината?

# 15
  • Мнения: 382
Точно днес рових из архивите си и открих една рецепта,дето съм я правила преди години: разбиват се 3 яйца с 1 чаша кис мляко,прибавя се лъжичка сода и 12 пълни лъжички брашно.Тестото се разбърква добре и с мокра лъжичка се вземат топки и се пускат в дълбок съд с кипяща мазнина на не много силен огън,докато се зачервят.След като изстинат може да се залеят с кипящ сироп от 2 ч.чаши захар 1/2 л вода,и 1 ванилия.

# 16
  • Мнения: 1 117
Правя ги по същия начин като Avana , само с едно пояснение - брашното е толкова, че да стане много гъста каша, като загребеш с лъжицата да го отлепваш с пръст при поставяне за пържене.

# 17
  • Мнения: 163
Може ли да ми обясните защо моите бухтички след известно време са вече твърди, а на мама не са? А уж ги правя като нея. Дали не слагам повечко брашно, къде е истината?

стават твърди защото все пак са от брашно със сода, а не е маяно тесто. Така че е нормално, нали така става и със содената питка.
Иначе аз си ги правя редовно от
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко + 1 ч.л равна сода бикарбонат (ако сложиш повече тестото става по тъмно)
щипка сол
брашно колкото поеме, никога не съм го мерила, да е средно твърдо тестото.
Всички продукти трябва да са на стайна температура (аз си ги вадя от вечерта от хладилника)
Замесвам тесто и без да чакам да втасва го разточвам на не много тънък лист около 4-5 милиметра. Режа и пържа. Още като ги сложиш в горещото олио и се подуват. После ги чупим на две и всеки си ги пълни с каквото иска - сладко, сирене, мед.
На мене лично не ми допада тази с течното тесто, струват ми се малко по мазнички.
Но всичко е въпрос на вкус и свободно време.

Общи условия

Активация на акаунт