Андре Токев

  • 13 311
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 380
Чакай да те питам...Ти със шапка ли готвиш в къщи? Значи ли, че манджите ти са пълни с косми?
Има един основен момент, който пропускаш - 1-во аз не съм професионален готвач, което значи, че не готвя по 100 ястия на ден, нали така, или греша  newsm78 , 2-ро връзвам си косата ако има значение, все пак  ooooh!
и някой спомена, че Андре не готвел собственоръчно, а само давал наставления и обучвал хората си - ами чудесно тогава мога да ида да похапна спокойно в ресторанта на Хилтън  hahaha

Ааа и още нещо : определено вкуса ни за хората се различава  hahaha

Според теб ако готвиш по 100 ястия на ден без шапка, ще бъдат в косми, а ако готвиш 2-3, няма. Laughing Или да бъдеш с дълга и вързана коса е по-добре ако си мъж с късо подстригана. Laughing

Стига моля, "основния момент" не върви! Кухнята не е операционна! Peace

# 31
  • Мнения: 5 228
За космите и шапките, в Хилтън Андре Токев не можеш да го видиш без шапка и униформа, при това не само в кухнята, така че спокойно си яжте там.  Laughing Точно защото е непринуден, води предаването си без престилки и т.н.  Ми гледайте Ути как готви свински уши и кокоши крака, облечен в престилка, и му се възхищавайте.

# 32
  • Мнения: 4 380
За космите и шапките, в Хилтън Андре Токев не можеш да го видиш без шапка и униформа, при това не само в кухнята, така че спокойно си яжте там.  Laughing Точно защото е непринуден, води предаването си без престилки и т.н.  Ми гледайте Ути как готви свински уши и кокоши крака, облечен в престилка, и му се възхищавайте.

В Хилтън и в други ресторанти от подобен ранг съществува етикет, който включва и специално облекло на персонала (не само готвачи, но целия персонал принципно). И дрехите и шапките в случая са по-скоро въпрос на традиции и спазване на етикета, отколкото от хигиенна гледна точка.

За какъв етикет може да става когато целта на предаването е да покаже между другото, че в собствената си кухня всяка стопанка може да направи ето такова майсторски приготвено ястие. Тук целта е да се демонстрира непринуденост преди всичко.

# 33
i taka da vi svetna 4e nai se razbira vkusa na qstieto kato se opita s prust i kvo ot tva 4e maika mu e germanka ... sus sigornust e postignal mn pove4e ot va6te roditeli... taka4e ne govore mn mn

# 34
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Не смятам че главния готвач готви.Като всички главни само наблюдава.
Но за такъв хотел трябва такъв готвач защото всеки си иска неговата кухня.
Те трябва да са готови с менюта за цял свят.

# 35
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аз днес го гледах за пръв път-не ми направи много добро впечатление,всичко бърка с ръце,взема едно,друго,смесва без определени пропорции и грамажи,всичко на око,честно нищо не разбрах от предаването.За качествата му на готвач не мога нищо да кажа,защото не съм му опитвала ястията,но кулинарното му предаване не ми хареса.
А това изказване за шопската салата и кебапчетата е пълна простотия-не виждам защо като сме влезли в Европа , трябва да се префърцунваме по някакви измислени манджи и да бягаме от традициите и корените си.Нямам нищо против да пробвам нови вкусове и ястия,но не и да смятаме нашите си манджи за старовремски и прости.

# 36
Не виждам защо го обиждате човека на поведение.
Ако някой иска атрактивно и достъпно на интелектуално ниво предаване - Бръзо, лесно, вкусно с Ути може да гледа.
Който се е хванал да гледа Гурме, все пак трябва да се потсети от заглавието за какво става дума, пък водещия си е съвсем на място. Той прави висша кулинария, храна за сетивата, не за стомаха.
Но понеже, все пак не е академия за бъдещи професионалисти, а просто за хора, които готвят за удоволствие и искат да научат нещо повече, да се качат по-нагоре в стълбичката, дава и съвети. Да, аз не знаех, ч шафрана е заменим с куркума. Мерси.
Накрая - не е важно дали заеква, дали не знае бългаските думи и употребява чуждици(това е защото качествени подправки в България няма и нещата се купуват от чужбина или онлайн), важното е че обича да готви и щом е оценен на ниво Хилтън и доста повече всъщност, значи го прави достатъчно добре.

По темата, оценила съм му идеите от по-преди предаването - в сп. Бакхус понякога той води 1 рубрика - Рецептите на Андре Токев. От нея бях опитала телешко глазирано със балсамико и гарнитура от ориз и тн. Оказа  се именно каквото очаквах - нещо различно и вкусно. Защото винаги можем да намерим рецепта за гювеч или капама. Обаче в България хубавите рецепти от чуждестранната кухня са като игла в купа сено.
Основно се замазват очите с измишльотини като тези на Иван Звездев - извинявам се, не желая да обиждам човека, но повечето му рецепти са за хора с тотална липса на любов към храната.

Та така. И това е от 1 младо момиче, което просто  обича да готви, заради самия процес на създаване. И не случайно кулинарията е изкуство. И Пикасо е бил странник, но си е намер ценители. Wink

# 37
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
martini_baby, никой не плюе по храната, която се готви. Има и други хора, които са прочели някои книжки за кулинария, сервиране и етикет на масата (включително и за гурме). Говорим за ПОВЕДЕНИЕ, което не е допустимо за човек с претенции за изтънченост, вкус и финес. Аз все пак си го гледам Андре, като го хвана в неделя сутрин, но почти винаги се забавлявам с маниерите му. Mr. Green

# 38
  • Мнения: 1 432
мале ужас,щях да се изкажа ,ама няма само ще спамя   Mr. Green

# 39
  • София
  • Мнения: 614
Много интересна темичка...не бях я срещала досега.
Първо да кажа, че съм имала възможността да опитвам много ястия, приготвени лично от Андре Токев. Може и да съм пристрастна, но за мен той е готвач намер 1 в България, и както беше казал някой тук, е сред най добрите в Европа. Но както виждам, никой не подлага на съмнение неговите качества.
По отношение на поведението му - ами човекът си е западняк, а те са много по-непринудени и естествени от нас и не се правят на каквото не са, предполагам поради липсата на комплекси.  Предпочитам това поведение пред нечистоплътното излъчване на Ути, който е кръгла нула като готвач, и стерилния Звездев, който е най-големият кулинарен плагиат в България и много посредствен готвач. А и в предаването си Андре все пак готви в собствената си кухня, а не в кухнята на Хилтън, за да демонстрира 5-звездни маниери. И идеята да ни покаже как в къщи, с малко, но качествени продукти, можем бързо и лесно да сготвим вкусно и изискано ястие. Сега ако ми каже някой, че готви в къщи със шапка или опитва със специално приготвена лъжичка, няма да му повярвам /е, сигурно има и изключения/. Аз лично като готвя си опитвам всичко с пръсти, извинете...

# 40
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
мале ужас,щях да се изкажа ,ама няма само ще спамя   Mr. Green
Ами то за съжаление цялата тема на спам се обърна, така че кажи си спокойно, не се притеснявай  Mr. Green
Тука дори на шопска салата взехме да се обиждаме  hahaha

# 41
  • Мнения: 98
Дали е плагиат Иван Звездев,незнам.Ясно е,че все от някъде е взел тези рецепти,няма как да ги е измислил сам.Но за мен той беше човекът запалил ме по-кулинатията.Колкото до Андре Токев,много си е хубав човекът.Готви си както всеки от нас го прави у дома.Аз се кефя като го гледам колко е свободен в кухнята.Така ги разбира нещата така ги прави!На който не му харесва,превключва канала и готово.Защо е необходимо да си подклажда лошото отношение към него? newsm78

# 42
  • София
  • Мнения: 1 762
И сега аз да попитам  Peace Понеже темата беше дали някой е готвил по негова рецепта- ще има ли отговор накрая?   chef И мнение точно за това   bouquet

# 43
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
И сега аз да попитам  Peace Понеже темата беше дали някой е готвил по негова рецепта- ще има ли отговор накрая?   chef И мнение точно за това   bouquet
Да, аз  Mr. Green Супа от сирене Бри с круши от книгата му(подариха ми я  hahaha ), стана сполучливо, хареса ми.

# 44
  • София
  • Мнения: 1 762
Камамбер  smile3501 значи и книга имал  Peace Аз лично не знаех. Гледам редовно предаването. Аз също не харесвам това облизване, но какво ми пука, не му ям манджите аз  Laughing И все пак харесвам рецептите му. Интересна кухня, интересен начин на приготвяне. Вчера притови пилешко с един зеленчук, който така и не чух как се казва  Embarassed Ако някой е гледал да споделя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт