2 патладжана
1 кремвирш
100 гр кашкавал
100 гр сирене
за соса:
4 домата
чубрица
шарена сол
сол
1 с.л. брашно
1 ч.л. захар
Патладжаните се обелват, нарязат на колелца и заливат със студена вода за около 10 мин. После се изпържват (аз във фритюрника). Доматите се бланшират и обелват, нарязват се на дребни кубчета. В тебджерка се загрява олио, слагат се доматите, подправките и ври на слаб огън около 5 мин. Брашното се разтваря в малко от соса на доматите, докато стане на кашичка и се прибавя към тях. Оставят се да къкрят, докато се изпържат патладжаните.
В тавичка се нарежда един слой патладжан, върху него се посипва от соса, нареждат се колелца кремвирш и пак ред патладжани, сос. Най-отгоре се наръсва с кашкавала и сиренето. Запича са в печката на вентилатор за около 10 мин.
Става невероятно вкусно, особено ако си го хапвате, пийвайки айрянче х
Ето и снимки:
Бон апети!