Проблема ранно захранване!

  • 6 888
  • 129
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 399
На практиката се базират...

Но има малка подробност-тук никой не купува бурканчета. Всеки готви сам за децата. Бурканчетата имат подобрители-те се ядат без проблеми (общо взето). Но тук никой не консумира и грам готови храни. Така си и стоят...
Тези готови храни съдържат толкова подобрители и нишесте, че една голяма част от необяснимите алергии се дължат на тях.

А когато започне да се готви-тогава започват и трудностите- да се постигне желан вкус...

Пак не разбрах на какво се базират.
Част от пюретата приготвям, друга част са готови. От готовите давам на Хип, които са с гаранция че не съдържат подобрители, нишестета и т.н. Чета какво пише на етикета винаги и разчитам че една толкова сериозна фирма няма да лъже, просто не може да си го позволи. А и като ги опитвам, имат вкус на съвсем натурални. Карфиола си мирише на карфиол и има вкус на такъв, тиквичката и тя, изобщо всичко. Не мисля че си прав по отношение на готовите пюрета (поне не за всички). Не съм съгласна и за солта.

# 76
  • Мнения: 8 585
На практиката се базират- на опита.
Вие казвате-това при мен работи.
Да, но това не работи за останалите 90% от децата.
Тоест, аз трябва да имам подход, работещ за 99% от децата, а не само за едно от тях...

Въпросът за пюретата е личен избор...
Тук никой не ги ползва...
Аз също не ги препоръчвам. Съвременната химия от ябълка карфиол може да направи...

Вие ядете ли безсолно-съвсем?
Съмнявам се...  Simple Smile

# 77
  • Мнения: 7 803
е аз и кока кола пия, някой пият алкохол, други ползват наркотици, ама това значи ли, че и на децата трябва да даваме, като примера със солта  Rolling Eyes

# 78
  • Мнения: 8 585
Солта е неизменна част от природата.
Редица млекопитаещи я използват за храна в натурална форма.
Редица храни я съдържат в по-голямо или по-малко количество.
Редица проучвания в последните години ясно доказват че абсолютната забрана на сол при някой заболявания повече вреди, отколкото помага.

Аз съм против демонизирането на храните, които са с природен произход. Солта е-хамбургера едва ли.
Въпросът винаги е в мярката...

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 00:50 от Birdie

# 79
  • Мнения: 260
А може ли в боба да има и люти чушки ? Отваря се апетита така.
Няма да е лошо и шкембе чорба с повечко чесън.  smile3504

# 80
  • Мнения: 7 803
м да, всичко е природно  Whistling що да им даваме на децата голо мляко, като можем с шкембе да го подправим  Flutter

# 81
  • Мнения: 8 585
Ако имате нещо по същество, с радост бих обсъдил.

Леща и боб са едни от най-богатите на желязо храни.
Ако знаете как да ги приготвяте те съставляват (включая и жълтък) незаменими източници на желязо. Заедно със спанака, месото, и телешкият черен дроб, който тук препоръчваме като домашен пастет след 9-10 месец.

Затова и не правим "изследвания", рядко пием Малтофер и изобщо резултатите не са лоши... съвсем даже.

# 82
  • Мнения: 4 399
Солта...

Редица храни я съдържат в по-голямо или по-малко количество.
....
Въпросът винаги е в мярката...

Именно защото много храни я съдържат не се налага да се добавя като съставка в менюто на бебета и малки деца. За мярката съм съгласна. Но не забравяй че мярката при мене и при тебе е една, при бебетата е друга. Предозирането на солта и добавянето и в чист вид към храната на бебетата натоварва бъбреците. Не забравяй също че бебетата се потят в доста по-ниска степен от нас и поради тази причина губят много по-малко сол. Природата е измислила механизъм как да се справят с по-малко сол от нас.

# 83
  • Мнения: 4 428
И аз не съм съгласна за прибавянето на сол поради същите причини, които е написала Vjara.
Не съм съгласна и че тукашните педиатри не спазват тази схема, която ти си предложил за сладкото и соленото. Всички майки около мен заместват хранения по един и същи начин, като сутрин се дава някаква закуска с плодово пюре /някои дават попара/, на обяд зеленчуково/месно пюре, а вечер каша.
И общо взето тези изводи кое ядене след кое да се дава, защото децата нямало да ги ядат, ако ги дадеш в друг ред, не съм забелязала да се потвърждават  Rolling Eyes Ако детето хареса нещо, то ще го яде независимо дали си дал първо банан и после чушка или обратното. Моята щерка дори в началото повече си падаше по зеленчуковите пюрета отколкото по плодовите.
И да отбележа, че за мен лично, по-вкусно от кравето сирене няма  Peace

# 84
  • София
  • Мнения: 4 423
Ако имате нещо по същество, с радост бих обсъдил.

Леща и боб са едни от най-богатите на желязо храни.
Ако знаете как да ги приготвяте те съставляват (включая и жълтък) незаменими източници на желязо. Заедно със спанака, месото, и телешкият черен дроб, който тук препоръчваме като домашен пастет след 9-10 месец.

Затова и не правим "изследвания", рядко пием Малтофер и изобщо резултатите не са лоши... съвсем даже.
Наистина ли не правите изследвания в 6 месец, в 9 ....и т.н.
Питам те защото се сещам как по времето когато гледах голямата ми дъщеря, не се правеха въобще изследвания на кръвта - само ако е наложително.
Това може би е било заради схемата на хранене по онова време, а тя беше знаеш колко богата на различни храни.
Аз също не намирам причина да се боцкат непрекъснато бебетата.
Мисля си, че ако има проблем един добър лекар би се усъмнил итогава би назначил изследване за да потвърди или отхвърли съмненията.
Така мисля аз де Embarassed, можеш да коментираш, защото твоето мнение е важно за мен.  bouquet

# 85
  • Мнения: 23 062
Birdie, би ли уточнил на каква теория (ако има такава) се основават гореизброените точки? Много интересно ми стана, защото моята дъщеря се оказва почти 100% опровержение на нещата които си написал. Захраних я с пюре от моркови без да се съобразявам с часовите зони за сладко и солено. Нямах абсолютно никакъв проблем с въвеждането на какъвто и да е плод или зеленчук след това. Единственото което не желае да яде е суров морков и аз не я насилвам след като не и харесва. В редки случаи съм и давал пюрета които съдържат сол. В по-голямата част от случаите зеленчуковите и зеленчуково-месните пюрета са без никаква сол. Не виждам абсолютно никаква разлика в апетита и.

Тиквата се дава главно заради разхлабващото и действие. А и не знам защо но децата много я обичат. И от други майки съм чувала че каквото и да смесят с тиква, децата го ядат.
Има деца,които се отбиват от биберони и хранене с шише.Моето му беше все едно от какво яде.Има изключения от общото правило.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 10:20 от Деси-мама х2

# 86
  • Мнения: 8 585
Не се дават хляб или тестени до 11 месечна възраст.
Освен че проблемът е в глутена, способстват за наднормено тегло-детето Ви в коя тегловна крива е, простете?

Опитайте да дадете сладка каша в 12-13-14 за две седмици и после ще видим как ще се борите с лъжицата да хапнете малко тиквички, например Simple Smile.

Спазването на реда има и друг смисъл-когато детето е на около 11 може много лесно да се приспособи към диетата на възрастните-Вие да ядете сладко в 10 часа сутрин? паста? или баклавичка?

Кравето сирене е символ на мизерията. Само едно сирене съществува-овчето. И козето. И ред други екзотични сирена...

# 87
  • Мнения: 8 585
@Буболина
Въпрос на личен подход на всеки лекар е...
Ценят се лекарите, които могат да работят неинвазивно и щадящо.
Щом като давам боб, леща, жълтък, месо на едно дете на 7-8 месеца и не намирам проблем, не виждам защо ще правя "изследвания" на Хб, серумно желязо и т.н.
Ако давате попара, кисел,тиква-да, има нужда от изследвания-откъде да се набави желязо?

Тиква-разхлабващи. Няма нужда от такива неща. Няма какво да "разхлабвате", ако храните правилно детето и няма други проблеми. Ако има такива-те се решават, и детето се разхлабва. Може и без тиква...  Mr. Green Както и да е-това е без особено значение.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 10:31 от Birdie

# 88
  • София
  • Мнения: 4 423
Благодаря ти  bouquet, ще съм ти благодарна за една примерна схема на захранването на Джули Hug

# 89
  • Мнения: 4 428
Кравето сирене е символ на мизерията.

Това пък защо  newsm78 newsm78 newsm78 Все си е сирене

Това според мен вече си е до някакви традиции  Thinking Нищо му няма на кравето мляко, за да се смята за нещо по-лошо от овчето или козето. Баба ми гледаше овце на времето и съм имала възможност да пробвам цялата гама млечни продукти от овче мляко. Еми кравето ми е по-вкусно. От овчето ядях само маслото и кашкавала

Общи условия

Активация на акаунт