Ежедневието на бебка

  • 3 121
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 898
За авторката на темата, да види какви са указанията за приготвяне на АМ! Повечето АМ се ориготвят с гореща вода, а не просто леко затоплена.

# 31
  • Мнения: 544
Всъщност повечето млека се приготвят с вода около 40 градуса и се консумират на 37 градуса. Минахме през няколко АМ и единственото, което не се приготвяше така беше Фризовом. Той се приготвя с вода на 70 градуса и се охлажда после.

# 32
  • Мнения: X
А Аптамила е на 50С°.

# 33
  • Мнения: 544
Между 40 и 50 пише на кутиите, поне на АР Аптамил. Аз ги правех на 40, за да се охладят по-лесно, защото Звярът вкъщи не чака такива неща… Joy

# 34
  • Мнения: 15 356
Винаги си имах термос с вода с приятна температура,не знам колко точно по Целзий .

# 35
  • Мнения: 7 898
Между 40 и 50 пише на кутиите, поне на АР Аптамил. Аз ги правех на 40, за да се охладят по-лесно, защото Звярът вкъщи не чака такива неща… Joy
На една голяма част от млеката пише вряла вида, която трябва да се остави да се оклади не повече от 30 Мин.
Идеята на горещаъа вода в да унищожи бактериите в млякото защото то не е стерилно и е възможно да има бактерии.

# 36
  • Мнения: X
Аз мислех, че идеята е да се усвоят най-добре всички съставки, които се активизират при съответната Т. Също има и опасност от запек ако не се спазва Т, защото някои формули съдържат рожков и все едно му даваш суров рожков, който не може да се усвои от незрялата храносмилателна система.

# 37
  • Мнения: 7 898
Powdered infant formula milk is not sterile. Even though tins and packets of milk powder are sealed, they can still contain bacteria. Water that hasn't been boiled can also contain bacteria. Formula therefore needs to be made up with water hot enough to kill the bacteria, which is at least 70 degrees C.

# 38
  • Мнения: 544
И аз съм гледала същите препоръки на сайта на NHS, но на млеката, които съм взимала в България (Нан, Хипп, Лактана, Фризолак) пише 40-50 (освен Фризовом) и изрично се казва да не се приготвят с по-топла вода от указаното, защото така се убиват и полезните бактерии, които са добавени в млякото. То реално и след първите няколко седмици няма особено значение май… На дъщеря ми ръцете са ѝ все в устата, а тях няма как да ги стерилизирам постоянно. Joy

# 39
  • Мнения: X
О, да, забравих и за това - полезните съставки се унищожават в по-гореща вода, освен когато е изрично указано, че трябва да се приготвя на примерно 70С°.

# 40
  • Мнения: 7 898
Всяко мляко се приготвя по различен начин и трябва да се следват укаьанията на кутията. Ползвам две млека, като едното трябва да се приготвя с гореща вода, а другото с стайна температура вода.

Общи условия

Активация на акаунт