С коя храна е най-добре да се въведе глутена!

  • 1 230
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 164
Аз с каша.

Първо глутена, после сиренето.

# 16
  • Мнения: 4 399
Извинявам се ,че се намествам в темичката ,но искам да попитам може ли да се въведе глутен и с бишкотите на Плазмон ?На тях пише съдържат глутен или е по добре с овесени ядки в пюре?

Първо провери дали си въвела всички останали продукти които съдържат тия бишкоти. Не е хубаво да въвеждаш повече от един продукт, особено пък ако става въпрос за глутен.

# 17
  • София, център
  • Мнения: 687
А мен педиатърката в петък ме разби като каза , че изварата съдържала доста голяма количество к... ( еди какво си ) и за това първо да въведа сиренето ( освен ако не си правя домашна извара, каето както се сещате няма как да стане...) ! А аз тъкмо си говорех с не една майка, че изварата е по- лека и да въведа първо нея... но НЕ !

# 18
  • Враца
  • Мнения: 109
А мен педиатърката в петък ме разби като каза , че изварата съдържала доста голяма количество к... ( еди какво си ) и за това първо да въведа сиренето ( освен ако не си правя домашна извара, каето както се сещате няма как да стане...) ! А аз тъкмо си говорех с не една майка, че изварата е по- лека и да въведа първо нея... но НЕ !
И аз мислех след глутена да въведа извара, а след това сиренето, ама сега...Може би е права - да не би да съдържа някакви млечни бактерии?
Имаше една рецепта за домашна извара, ще трябва да я изровя.Навремето съм правила и беше много вкусна.Не знам, обаче, дали става за бебета.

# 19
  • София, център
  • Мнения: 687
Дай насам рецептата   Laughing
Не не бяха бактерии, а казеин...сега го изрових от нета!

"Казеини" са основната белтъчна съставка в млякото, промита и изсушена, неразтворима във вода и получена от обезмаслено мляко чрез утаяване чрез прибавяне на киселина или закваска или използване на сирищна мая или на други ензими за коагулиране на млякото, без да се изключва възможността за предварително извършване на йонообменни процеси и процеси на концентрация.

Основния белтък в кравето, овчето, козето и биволското мляко се нарича казеин.

Кравето мляко е  често срещан алерген. На практика протеина “казеин” e този, който предизвиква алергичната реакция. Стaтистиката сочи, че приблизително едно от десет бебета проявява такава реакция, с което се обяснява развитието на индустрията за производство на хипоалергенни и диетични млека. За щастие тази алергия се израства и изчезва още през втората година на детето. Затова много експерти препоръчват кравето мляко да се въведе едва след като детето навърши една година. Алергията към млякото е различна от непоносимостта към млякото, т.нар. лактозна непоносимост.


Така... всичко било зависело от процентното съотношение... а явно в изварата ( "купешката" , дори и насипна... не е както трябва )!

Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 11:34 от adiland

# 20
  • Враца
  • Мнения: 109
Дай насам рецептата   Laughing
Не не бяха бактерии, а казеин...сега го изрових от нета!
Аз пък...бактерии!!Представяш ли си колко съм се побъркала - това захранване ми взе акъла!Все се притеснявам , а ако няма за какво си намирам нещо.Така де, да не ми е спокоен деня!
Ще изровя рецептата и ще пиша!

Общи условия

Активация на акаунт