Английски коледен кекс

  • 131 378
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Да, още бадеми.
Аз не сложих тази година. Ето в този вариант го правих, качих клипчето:

http://www.youtube.com/watch?v=6WSiRdZgbWo&feature=youtu.be

# 691
  • Мнения: 4 785
Айде и аз с тъпия въпрос(и)  Mr. Green

Само отгоре ли се пръска с ром? Всеки път ли с по 5 лъжици? И го завивам целия в алуминиево фолио и в кутията или покривам отгоре с фолио и после с капака? Те тия неща не ми се изясниха  Laughing

# 692
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз на око пръскам. Не вадя от кутията, отвива, пръскам, завивам и затварям капака.

# 693
  • Мнения: 4 785
Аз на око пръскам. Не вадя от кутията, отвива, пръскам, завивам и затварям капака.

Мерси  Hug

# 694
  • Мнения: 6 779
И аз не вадя от кутията, само отгоре пръскам. Тъй като миналата година го правих за първи път, спазвах точно това, да пръскам с 5лъж. ром. Моят беше мекичък отгоре (като го пипна с пръст) и по съвет на момичетата тук  пръсках през 7-10 дни (но на всеки 3-4 дни го проверявах)  Mr. Green
В началото сложих АКК без фолио, директно в кутията, но след 3-4 дни го увих (нямаше проблеми, просто забравих да го завия).

Бадеми и аз ползвам сурови, дори не съм ги белила.  Peace

# 695
  • Мнения: 2 677
Ще се пробвам, изглежда супер  Peace

# 696
  • Мнения: 2 787
Пекох го около 2.5 часа, малко съм го поизгорила Laughing, просто фурната ми е много силна, иначе изстина и го завих и прибрах. Продължавам да спазвам дадените съвети Hug,благодаря ви много за отзивчивостта и помощта, особено на Джема  bouquet  bouquet  bouquet

# 697
  • Мнения: 4 785
Моят е към 4 пръста височина, не стана много, може би формата беше малко по-широка, но се надявам и да не е малко и да не стане сух, както четох някъде. На Джемма са с по 2 пръста по-високи така като гледам, но пък ми изглеждат и толкова широки, та нещо преценката ми бяга...

# 698
  • София
  • Мнения: 2 658
Допичам моите АКК, какъв аромат......  Crazy

Според мен ми станаха добре, до ръба на кутиите. Една приятелка до преди малко ми беше на гости и се зариби и тя да го прави. Каза, че мирише страхотно!  Grinning

# 699
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Да, ароматът е убиец просто.

# 700
  • Мнения: 1 080
Маскирах аромата с една тава свинско със зеле  Laughing
Надявам се да ги опазя  Mr. Green

# 701
  • София
  • Мнения: 2 658
Сега минавам да ви помоля да сигнализирате, кога и по колко да ги поливам тези АКК!  Grinning

# 702
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

Аз напръсквам в седмицата веднъж. Т.е в неделя го пекох, всяка неделя ще го поливам. Количеството го преценявам на око.

# 703
  • София
  • Мнения: 2 658
Паролата ще е същата, като миналата година- "Поляхте ли си кекса?" Grinning

Аз напръсквам в седмицата веднъж. Т.е в неделя го пекох, всяка неделя ще го поливам. Количеството го преценявам на око.
Аха, благодаря ти! Нали залагах последните години на щолени и нямам опит.   Wink

# 704
  • Sofia
  • Мнения: 26 487
не знам дали е писано тук,но ме интересува маслото безсолно ли трябва да е...з-то напоследък купувам мандраджийско и то е малко по-солено и кисело

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт