За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 864
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 6 804
Благодаря за темата, Пепчо! 🌹
Преди доста години беше много популярна рецептата за крем пита с накъсани кори за баница/юфка. Марчева я е написала, но имам спомен, че се разбиваха белтъци на сняг и се слагаха отгоре, после се изсушаваше във фурната.
Не съм забелязала да отива повече брашно при месене в хлебопекарна. Много често дори до грам ми стига.

# 46
  • под тепетата
  • Мнения: 9 385
Да, това е крем- питата на Кампари, която ми е много любима.
https://www.bg-mamma.com/?topic=222771

# 47
  • Враца
  • Мнения: 5 208
Аз с бърз въпрос - мога ли да замразя листа кисело зеле? Има ли някакви тънкости, ако може?
И втори въпрос - ако не, как се правят в буркани? И нарязанало зеле също Simple Smile

Благодаря много

# 48
  • Мнения: 3 155
wa_wa, можеш да замразиш киселото зеле, няма никакви тънкости, даже и зелев сок можеш да замразиш, ако го ползваш за готвенето. Може да го накъсаш на листа, а може и нарязано като за готвене.
Аз всяка година прибирам киселото зеле във фризера, ако не сме успели да го изядем и има опасност да започне да се разваля.

# 49
  • Мнения: 4 780
Аз също всяка година замразявам листа кисело зеле - накъсвам,сгъвам , изцеждам и в торбичка. В буркан усещам някакъв дъх и не затварям от години.

# 50
  • Мнения: 9 126
Дъ хне съм усетила, но стават по меки от    стерилизирането

# 51
  • Мнения: 2 517
Аз тази година се каня да затвпря зелеви сарми в буркани. Към края на лятото бяхме една вечер у леля ми - като извади един буркан сарми и като ги стопли, все едно сега ги е навила Simple Smile Та, тази година така ще оползотворя останалото зеле (ако остане Grinning )

# 52
  • Мнения: 1 355
Идея е това за сармите в буркан. Ще пробвам тази година, нищо че ще слагам в буркани с винт/нямам от старите компотени/.
Хлябът отдавна замесвам в планетарен миксер и пека във фурна, заместих десетгодишното приготвяне в хлебопекарна.
Хубава тема!
Здрава и щастлива Нова година!

# 53
  • Мнения: 2 779
Някой с изпитана  рецепта за тиквен пай?
Дребната е решила, че е много вкусно нещо, та моля за помощ, да не се разубеждава в това.

# 54
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Скрит текст:
Някой с изпитана  рецепта за тиквен пай?
Дребната е решила, че е много вкусно нещо, та моля за помощ, да не се разубеждава в това.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_6.html

# 55
  • Мнения: 2 779
Супер, благодаря 🌸

# 56
  • София
  • Мнения: 11 734
Някой с изпитана  рецепта за тиквен пай?
Дребната е решила, че е много вкусно нещо, та моля за помощ, да не се разубеждава в това.
Още едно предложение от мен

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_307.html
Допълва, че сега се сетих ,че имам и още една рецепта  и я приготвях скоро и е много хубава
ЧИЙЗКЕЙК С ТИКВА

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/11/blog-post.html

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 18:50 от marchеva14

# 57
  • Мнения: 1 241
Имам нужда от съвет Hug
Сварих домашно прясно мляко и искам да подквася кисело мляко. Приготвих буркани, млякото изстива, имам подквас от истинско мляко. Как да го направя? Отделно във всеки буркан да сложа подквас или в тенджерата и после да разсипя? И колко? Млякото е 5 литра, но отделих 1 литър.
Благодаря Blush

# 58
  • Русе
  • Мнения: 5 232
Скрит текст:
Имам нужда от съвет Hug
Сварих домашно прясно мляко и искам да подквася кисело мляко. Приготвих буркани, млякото изстива, имам подквас от истинско мляко. Как да го направя? Отделно във всеки буркан да сложа подквас или в тенджерата и после да разсипя? И колко? Млякото е 5 литра, но отделих 1 литър.
Благодаря Blush

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_17.html

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 21 707
Имам нужда от съвет Hug
Сварих домашно прясно мляко и искам да подквася кисело мляко. Приготвих буркани, млякото изстива, имам подквас от истинско мляко. Как да го направя? Отделно във всеки буркан да сложа подквас или в тенджерата и после да разсипя? И колко? Млякото е 5 литра, но отделих 1 литър.
Благодаря Blush
На литър пр. мляко слагам 3с.л. кисело мляко и сипвам закваската  в млякото, рабърквам добре и после разливам по бурканчетата. Просто така е по-лесно според мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт