Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 102
  • 1 104
  •   1
Отговори
# 1 050
  • под тепетата
  • Мнения: 9 409
Радвам се, че все пак са засъхнали. Ще чакам да видя по-светлите снимки, тези не ми разрешава, а и нямам фейсбук  Sad

# 1 051
  • Мнения: 17
Разряохме я тортата и даже половинат се изяде вече  Mr. Green
Мнооооооого вкусна и хубава стана, ще се прави често у нас  Wink

Билянче  би трябвало да виждаш снимките нищо че нямаш ФБ, аз съм го пуснала този албум да се вижда от всички
http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/photo.php?fbid=2136753671151&set=a.1868438123430.103216.1615383074&type=1&theater









# 1 052
  • Мнения: 22 867
Tani4ka*, чудна ти е тортата и добре е стегнала!  Heart Eyes bouquet А ония снимки и аз не ги виждам, трябва да се влезе. Peace

# 1 053
  • под тепетата
  • Мнения: 9 409
Tani4ka*, това е друга работа сега  Laughing Изглежда супер - и на външен вид и на вкус ! Фигурките с формички ли са правени? Добре, че имам нещо сладичко в хладилника ...

# 1 054
  • Мнения: 17
Благодаря момичета, тортата стана божествена просто, благодаря на ЛЕО за рецептата  Grinning
Билянче за морските фигурки съм използвала комплект от формички за пластелин на баткото, даже той ги направи половината  Mr. Green

# 1 055
  • Мнения: 17
Пак съм аз , но да покажа още един вариант на тортата.
Трябваше ми много спешно да направя торта и използвах пак тази като най бърза . Разликата е че използвах рула с плодов пълнеж,  крема е следния : един пудинг ванилия на Йоткер, като изстина му добавих една кофичка кисело мляко + 3-4 с.л. захар и към тази смес добавих желатина. Сложих и нарязани на тънко банани малко преди бисквитките . Украсих с остатъците от фондана от предната торта.
Това беше най-бързата и импровизирана торта която съм правила, но стана супер и всички останаха доволни  Grinning





# 1 056
  • Мнения: 18 018
Таничка, супер е Peace

Аз също правих с кремовете на Йоткер- ванилия и шоколад, + желатин. Честно казано повече ми хареса така, отколкото варианта със сметана.

# 1 057
  • Мнения: 234
Ето и моята торта Simple Smile за рождения ден на сестра ми

цък


и цък

рулото е горски плодове, крема на д-р Йоткер Оле , конфитюр горски плодове и бисквити закуска  Crazy

# 1 058
  • Мнения: 339
Здравейте, пуснах си въпросчето в тортената тема, но да питам и вас.
Според вас ще стане ли тортата с рула в правоъгълна или квадратна тава вместо в купа (в двойна доза, за да ми стигне) , защото искам да направя торта замък. Ще залепне ли марципан Варна като я обърна върху гладката повърхност на тази торта или да намажа първо с масло с пудра захар или с течен шоколад??? Идеята ми е да стане по-голяма, в квадратна или правоъгълна форма, парчетата при рязане няма да имат тази височина в средата, да е равна отвсякъде.
Моля ви помагайте със съвети, че рождения ден на сина ми наближава, а нямам време за по-сложна торта.

# 1 059
  • Мнения: 18 018
За правоъгълна тава ще стане, разбира се  Peace
Но аз съм много боса в покритията, за това изобщо не мога да дам съвет  Embarassed, за мен това е адски пипкава работа  Wink

# 1 060
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
За формата - става във всякаква форма.
За покритието - по-добре намажи с маслен крем, или с кайсиев мармалад на тънък слой, или с друг крем, но да не е на основата на прясно мляко или сметана, защото разтопяват покритието. Ако не е намазано, трудно ще положиш покритието, ако повърхността е суха (само с рула). Ако пък вътрешния крем е излязъл на повърхността, тогава със залепването няма да има проблем, но пък ще се разтопи покритието - не веднага разбира се, а постепенно.
Така че по-добре намажи.

# 1 061
  • Мнения: 339
Благодаря ви, ще показвам резултати после, ще я правя за 01 окт.

# 1 062
  • Мнения: 9
Tani4ka, как направи фондана?би ли споделила, моя не се получи първия път,правих го по рецептата на Бон Апети!?!Мерси

# 1 063
  • Под кленовите дървета
  • Мнения: 953
Ето и моята тортичка Simple Smile
Рула - от Лидл с какао, пълнеж - сметана, кисело мляко, банан.
Желатина много бавно стегна Sad
Покритие - Марципан Варна, декорация - същото



Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 15:39 от jasmin_veni

# 1 064
  • Мнения: 0
Здравейте, имам няколко въпроса относно тази торта:
 - Мислите ли, че може да се направи на 2/повече етажа с фонданово покритие?
 - До колко дни може да се съхранява в хладилника за да се декорира с фондан?
Ако тортата ми трябва за неделя, мога ли да я приготвя например в четвъртък вечер, за да мога петък и събота да декорирам?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт