Лунна торта

  • 26 656
  • 128
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3 550
Цитат на: sladka hapka
Аз почерпих съседите, че имах да им връщам една чиния - да не я нося празна, и след десет минути жената беше строена за рецептата.

Ех, че хубава традиция! Преди хиляди години и тук си разменяхме разни вкусотии по съседски. нищо особено, просто като забъркахме някой сладкиш и отделяхме и за съседите. Ама, в нашия блок отмря. От оскъдица ли, от немотия ли, от що ли? Може би от купонната система....... Добре, че в Ст.Загора още я поддържате, може би и на други места още е така.

# 61
  • Мнения: 6 243
Ами защо не я подновиш?
Аз живея в малък блок и така наистина е по-лесно - знаем се, услужваме си с разни работи. Като взема назаем купа с брашно, го връщам на кексчета, че съседката, дето ми го даде, го има като рента и не ще купешко... Но е много готино така. Е, не с всички съседки, но с три  редовно обменяме посуда. Grinning

# 62
  • София
  • Мнения: 3 952
Цитат на: Milli
Ето тук има снимка

 http://community.webshots.com/photo/265866357/265874027dqqoRAно там определено не се вижда колко е вкусна


Мерси Milli.

Да си призная - много е сладка.

А и тортата изглежда добре.

# 63
  • Мнения: 1 071
И моята се разпадна отдолу,но на вкус беше страхотна.Аз си мисля,че ако маслото не е разтопено,ще споява бисквитите и ще се получи по-добре.

# 64
  • Мнения: 1 771
Трябва да е разтопено,защото равномерно напоява всички бисквити. Пък после в хладилника ще се стегне. Не е в това причината според мен.

# 65
Май и аз слагам по повечко масло  Embarassed  Embarassed  Embarassed   - по рецепта е 60 гр., но с маслени бисквити, ако са от тези на Победа или други подобни - те поемат повече масло и може би трябва да е около 100 грама

# 66
  • София
  • Мнения: 6 577
горното съм аз  Embarassed

# 67
  • Мнения: 2 839
Цитат на: bibi
горното съм аз  Embarassed


Е ние си те разбрахме, че си ти  Laughing  То си ти е патент  Crazy

# 68
  • София
  • Мнения: 6 577
Цитат на: DiVA
Цитат на: bibi
горното съм аз  Embarassed


Е ние си те разбрахме, че си ти  Laughing  То си ти е патент  Crazy



 Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 69
M-m-m-mmmm Bibi tortata e nevyobrazimo vkusna- izqdohme q na edno papane -az, syprygyt mi i 4etirite deca - sega me karat da q pravq vseki den  newsm64

# 70
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Milli,
може ли да ми кажеш рецептата за  тези  чудеса

http://community.webshots.com/photo/237116516/237129477qDPSSn
http://community.webshots.com/photo/245760433/257899024qAOhjk
Много добре изглеждат,а и предполагам са ужасно вкусни Praynig

# 71
Дани, ето рецептата за таралежа, пък на Мили е ако по-различна може да я напише и тя
БИСКВИТЕНА ТОРТА


Необходими продукти:

1. 1 голям пакет бисквити;
2. 1 пак. чисто масло /2 стикчета от американското/;
3. ½ ч. ч. мляко;
4. 2 с. л. какао;
5. 1 ч. ч. захар;
6. 4 – 5 бр. яйца;
7. ½ ч. ч. орехи;
8. 1 ч. л. алкохол.

# 72
Начин на приготвяне:

 
Начупваме много добре бисквитите в по голяма купа /около 3 чаени чаши/ и към тях прибавяме орехите.
На много слаб огън разтапяме маслото и прибавяме яйцата,млякото, захарта и какаото. Оставя се да изстине и се прибавя към бисквитите. Оформя се като торта в подходяща чиния и се поставя в хладилника за да се стегне. Консумира се студена.

# 73
Аз когато трябва да правя торта а нямам много време за приготовление правя нещо подобно, може да й придадеш каквато си форма искаш и това я прави интересна.
В много от рецептите ми преписани от майка ми преди доста години, за разни сладки или рула от натрошени бисквити има и сурови яйца, обаче аз вече ги елеминирам, щото ме е страх. използват ги за спойка, ама то има ли масло, а и прясно мляко пак ще се спои сместа. ...

# 74
...Значи това което аз правя, отиват ми около една кутия от Грахам бисквитите(с шоколадови бисквити става обаче най добре), натрошени, поливам ги с едно стикче разтопено масло, половин чаша мляко в която съм разтворила какао, счукани орехови ядки около половин чаша, около половин чаша стафиди, предварително накиснати във вода или ром, коняк. . ....

Общи условия

Активация на акаунт