Идеи за гювечета

  • 96 133
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Цитат на: biju
около 400 г. кайма
3-4 картофа
една глава лук
половин доматено пюре
..
добър апетит

Тази рецепта също ми харесва, интересна е комбинацията с картофите. Много е подходяща за мъжа ми, защото той много обича неща с кайма.

# 16
рецептата е много вкусна,

мен мъжът ми е чужденец и само като види че ще се правят гювечета умира.
пробвал ги е и с колбас, със сирене но въпреки това най-много настоява за тези.

добър апетит.

# 17
  • Мнения: 273
ето ви и моята рецепта Grinning

Нарязваме на филийки 4-5 глави лук и го запържваме до омекване с 3/4 чаша мазнина. Посоляваме на вкус и прибавяме около 3-4 пиперки‚ нарязани като за паприкаш‚ и ги пържим‚ докато поомекнат. Поръсваме след това с 1 лъжичка червен пипер‚ 1/2 кг червени домати‚ нарязани на филийки‚ 1 чаша настъргано сирене и 1/2 връзка магданоз. Разбъркваме сместа‚ изсипваме я в тавичка и я слагаме да се пече в умерено силна фурна. След като се опече гювечът‚ заливаме го с 2 чаши кисело мляко‚ разбито с 3-4 яйца. Допичаме в силна фурна‚ докато се зачерви. Embarassed

# 18
  • Мнения: 85
Много тънкана:
1. Какъвто и да е колбас
2. Нещо червено /дом.сок, кетчъп, домати/
3. Сирене или кашкавал
4. Подправки /чубрица, Вегета, шарена сол и черен пипер/
5. Яйце накрая - ако има...
Става вкусно и струва малко!!!
Бон апети!

# 19
  • In transit
  • Мнения: 11 866
Ето и една идея от мен: В дълбок тиган се запържва кайма (300-400г) с 1 глава лук. Добавят се няколко печени пиперки нарязани на лентички, малко чубрица (риган). Това се изсипва в гювечета (до средата на съда). Слага се по резен сирене и се запича леко. Вадим от фурната и нареждаме луканка(петрохан) на резенчета. Отгоре слагаме до ръба на гювечето пържени картофки. Захлюпваме и сервираме. Става много вкусно.

# 20
  • София
  • Мнения: 2 181
я да питам дали ще стане вкусно ако сложа в гювече запържена кайма с лук и домати,отгоре картофи с чесън и сметана(че ни останаха от вечерята снощи) и отгоре чукна по едно яйце.
как ви се струва комбинацията?

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 704
отлична ми се струва комбинацията:) ръсни и малко кашкавал за разкош отгоре  Wink


аз да си напиша втория вариант(освен доматен) за гювечета,който правя и обира точките:
количеството на продуктите е на вкус,но за ориентир пиша за две гювечета какво ми трябва:

Гювечета с броколи
масло,колкото орех
1 опаковка топено сирене (примерно Хелиос)
100 г гъби
2-3 кисели краставички
4-5 розички броколи
100-200г шунка

С масло се намазват целите гювечета (отвътре!  Wink) и редя нарязаните на филийки гъби, краставички,броколи, шунка,като тук-таме пускам по парченце топено сирене.
Задължителните ми подправки са босилек и майоран,може чер и червен пипер. Ако искате,може да сложите и чубрица,но на мен ми е малко вулгарна тук. Предпочитам я на доматените гювечета.
И тук може да ръснете кашкавал и да прибавите неща по свой вкус,но основата е това и си е вкусна и така. Ами да ви е сладко!

# 22
я да питам дали ще стане вкусно ако сложа в гювече запържена кайма с лук и домати,отгоре картофи с чесън и сметана(че ни останаха от вечерята снощи) и отгоре чукна по едно яйце.
как ви се струва комбинацията?
Идеална  Wink Можеш под яйцето да сложиш малко и настърган кашкавал

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
В гювечетат може да сложиш всичко което ти е под ръка от хладилника:

- домати/ дом. от буркан/ дом. пюре/ лютеница
- гъби
- царевица / грах
- сирене / кашкавал / топ.сирене/
- колбас / кайма
- картоф
- кисели краставички
- чесън
- яйце ( и аз ги правя в МВ гювечетата, задължително жълтъка да се набоде с вилица, че после да няма изненади)
- чубрица, подправки по желание

Другото е въпрос на вкус Wink

Общи условия

Активация на акаунт