Коледни курабийки

  • 20 521
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Тане супер си!!!

# 16
mama1+2 iskam da te popitam kak po to4no gi ukrasqva6 s glazurata,ako moje po podrobno 4e ne sam pravila nikoga a mn mi haresaha

# 17
  • Мнения: 398
И мен това ме интересува.Глазурата как се приготвя/вари ли се,що ли newsm78/Извинявайте за невежеството , но не съм правила такива сладки,а и въобще май не съм Embarassed,а дъщеричката ми е на 4годинки и много иска милото тази година да правим коледни курабийки.Благодаря предварително!  bouquet

# 18
  • Мнения: 2 774
mama Barba ето : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.340  ,в поста на natalyna  при рецептата "Меденките на Джули " има за глазурата,има и снимка на невероятно украсените меденки.

# 19
  • Мнения: 4 496
Аз вчера си купих от Пикадили много сладки формички.Пластмасови са на Факелман има сърчице,елхичка,цвете,зайче,звезда,като на сърцето има два варианта,единия да ти излезе плътно сърчице,а другия вътре също да е изрязано по-малко сърчице.При цветето и звездата е по същия начин-плътно или с кръгче вътре.Струват 3.39лв. Peace

И аз имам такива, пластмасови са и много се огъват. Явно самият материал е такъв и не ми се получават много добре фигурките. Залепват за тестото и при отлепянето се развалят.  Tired

# 20
  • Мнения: 4 392
Ето и моите меденки: (последните 3 снимки от албума)
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199806

Използвах тази рецепта:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg6946.html#msg6946

Специални благодарности на sladka hapka, че ми я прати!  bouquet

# 21
  • Мнения: 2 774
Залепват за тестото и при отлепянето се развалят.  Tired
А ако е потопена формичката във брашно пак ли залепват?

# 22
  • Мнения: 398
mama Barba ето : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.340  ,в поста на natalyna  при рецептата "Меденките на Джули " има за глазурата,има и снимка на невероятно украсените меденки.

Много благодаря polly   bouquet

# 23
az gi probvah za 1-vi pay tazi godina i biaha strahotni,prosto neveroiatni
EDNO GOLIAMO BRAVO I BLAGODARIA VI CHE VI IMA

# 24
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Може би е малко извън темата, но искам да попитам всички които имат опит с правенето на дребни сладки защо на мен винаги ми се получават твърди, правих и коледни сладки и меденки за празниците, стават хубави на вкус , но твърди, откъде може да идва проблема? Слагах ги още топли в йенско стъкло, също и в нормални чинии без похлупак, все твърди.. Tired
Ако ползвам мас вместо олио ще станат ли по - меки?  И също какво трябва да е тестото за меки сладки по-меко или по-твърдо?
Много искам да разбера тайната   Hug


# 25
  • Мнения: 2 774
Lindita за всеки случай попитай и в линка който съм дала по горе за мама Барба
По мой впечатления с мас,маргарин или чисто масло курабийките винаги стават по меки,с олио тестото става по жилаво(ако по рецепта е с олио ги правя с олио естествено)
За меденките бях чела някъде че за да омекнат се слагат в кутия с резен ябълка,аз лично ги слепвам със сладко или мармалад- просто в къщи са предпочитани слепените.След максимум 3  дни омекват.

Общи условия

Активация на акаунт