някой ползва ли гофретник

  • 14 443
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 446
и доволен ли е,стават ли бързо за колко време?

# 1
  • Мнения: 222
Аз имам и съм много доволна от него.Стават бързо гофретите. Не мога да кажа, че го ползвам всеки ден но в месеца 1-2 пъти.той е комбиниран и по-често за сандвичи го ползваме.

# 2
  • Мнения: 446
А каква е рецептата за сместа?

# 3
  • Мнения: 818
Имам гофретник от лятото,ползвам го често,стават бьрзо гофретите.
Има много рецепти за гофрети.Тази която ползвам най-често напоследьк е:

1 чч. пр.мляко
1 чч.брашно
1 кч.олио
1/2 пак.бакпулвер
2 яйца

Всичко се разбива с миксера.Излизат 5 гофрети.С 3 такива гофрети направих тази торта http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1564100

# 4
  • Мнения: 3 927
Да, купих си случайно от Метро уред 3 в 1, т.е има приставки за гофрети, сандвичи и само скара. Марката е Optimum trojaczek. Обаче гофретите ми не се получават. Изчетох всички теми за гофрети, разпечатах един куп рецепти, пробвах две от най-прехвалените и не се получиха. И по двете рецепти оставаха сурови и меки след около 6 до 10 минутно печене, което ми изглежда много.....А тестото по рецептата на Tandoori дори стана по-гъсто от кексовото Shocked - направо невъзможно да се разлее по формата........

Обаче от другите приставки съм доволна Simple Smile. Правя залепени сандвичи с най-различни пълнежи, а на скаричката препичам филийки, пържа си яйца на очи - стават набръчкани и готини Mr. Green, дори пека пърленки, обаче и те стават бавно......

В крайна сметка стигнах до извода, че гофретника трябва да е по-мощен. Моят е 700 вата, което явно не е достатъчно.....

Bambinka, да взема да пробвам и твоята ли Thinking newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 587
Ей, много ги обичам тези  гофрети Peace
Но от известно време се старая да хапваме здравословно вкъщи и съм  прибрала гофретника Sad
Експериментирала съм с доста рецепти, но най- сполучлива се оказа тази :

1,5ч.ч. брашно
3ч.л. захар
1/2 ч.ч. разтопено масло
1ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 ванилия

Разделят се белтъците и жълтъци.Жълтъците се разбиват със захарта, брашното и млякото, накрая се добавя маслото.Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към жълтъчната смес + ванилията. Излизат 5-6 броя.

Добър апетит  chef

# 6
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Аз ползвам ТСМ-ски, доволна съм, редовно правим вкъщи. Много рецепти пробвах, накрая се спрях на тази на Tandoori :
250 грама масло ( разтопено)
6 яйца ( може и с 5)
300 гр. вода
500 гр брашно
50 гр захар
1 лъжичка канела
1 ванилия

При тази рецепта гофретника не се маже с масло предварително!
 
 

# 7
  • Мнения: 3 927
jaklins,

кажи, моля те с каква гъстота се получава при теб сместта? Точно тази рецепта правих за първи път, защото беше най-похвалената, но тестото стана ужасно гъсто - не можеше да се разлива, трябваше да го мажа с нож. След първата гофрета го разредих с вода, че да стане поне малко точно......

Не мога да разбера защо така стана?! А не съм с две леви ръце........

И може ли да кажеш каква мощност е твоя гофретник, моля?

# 8
  • Мнения: 1 399
И аз ползвам ТСМ-ски, 1000W.
Не съм доволна.
Не мога да го ползвам на максимална степен, защото от долна страна, където сместта се разлива плътно по улейчетата прегарят, а от горе остават сурови.
На по-ниска степен стават бавно, както казва Тането по около 10 мин на гофрета /т.е. 2 гофрети, защото е двоен/. И пак от едната страна /долната/ са изпечени по-добре отколкото от другата.
Рецептата, по която ги правя е от форума. Не си спомням кой я беше пуснал, но твърдеше, че е професионална и гофретите стават хрупкави като вафли.
Не се съмнявам в нея, но явно моя гофретник е скапан.

Ето рецептата:
4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.
Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!

# 9
  • Мнения: 3 927
стелла,
тази професионалната ми беше втория опит, за съжаление пак не добър Wink

Хрумна ми да питам, т.е. да използвам темата, стават ли ви гофретите релефни и от двете страни? Моите са на дупчици само от долната страна, отгоре са равни. Представям си ги, че трябва да се надуят, да стигнат до горната плоча и да образуват дупки и отгоре, но.......не става.......

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 10:46 от Taneto

# 10
  • София
  • Мнения: 723
Моят е Елит.
Стават дупчици и от двете страни. Рецептата, която използвам е с кисело мляко, но ще пробвам тези, които са написани тук. Сигурно са по-хубави.

# 11
  • Мнения: 1 399
Хрумна ми да питам, т.е. да използвам темата, стават ли ви гофретите релефни и от двете страни? Моите са на дупчици само от долната страна, отгоре са равни. Представям си ги, че трябва да се надуят, да стигнат до горната плоча и да образуват дупки и отгоре, но.......не става.......
Е, и аз за това говоря.  Laughing
От долната страна е релефна и се изпича добре, а отгоре не.

# 12
Аз съм много доволна от моя гофретник "Елит".Много често правим гофрети от тази смес излизат 6 бр. Релефни са и от двете страни.
2  1/4 ч.ч.брашно с набухвател
1/4 ч.л.сол
1 ч.л. захар
3 яйца
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 л.масло
Всичко се обърква и става средно гъсто тесто.

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 563
А някой използва ли Бош? Защото на морето видях, че най-хубавите гофрети ги правеха в модел на Бош, но не ми се дават още 100-на лева за нещо, което ще използвам рядко.

# 14
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Айде,казвайте кой гофретник е добър,че аз отдавна им се точа.Сега малко ме притеснихте с това,че един не изпичал добре,другият пък не правел дупчици...... newsm78който има ,и е доволен нека казва,че ми текат лигите.Марка,мощност,пари....всииичко:lol:

# 15
  • Мнения: 4 053
моя е Rohnson,и е на 8 години,и си е супер Peace
ето и мойте изпитани рецепти:
обикновени гофрети-125 гр.маргарин                        хрупкави-200 гр.маргарин
                                    150 гр.захар                                              200 гр. захар
                                    250 гр. брашно                                          200 гр. брашно
                                   1 каф. лъжичка бакпулвер                        4 яйца
                                   3 бр. яйца                                                   1 с.л.лиминов сок
                                   1 ч.ч.пр. мляко
                                   щипка сол

да ви е сладко Hug

# 16
  • Мнения: 4 053
имам рецепти и с ябълки и с ром,
ако искате казвайте Laughing

# 17
  • Paris
  • Мнения: 1 727
jaklins,

кажи, моля те с каква гъстота се получава при теб сместта? Точно тази рецепта правих за първи път, защото беше най-похвалената, но тестото стана ужасно гъсто - не можеше да се разлива, трябваше да го мажа с нож. След първата гофрета го разредих с вода, че да стане поне малко точно......

Не мога да разбера защо така стана?! А не съм с две леви ръце........

И може ли да кажеш каква мощност е твоя гофретник, моля?

Taneto сместа за  гофрети наистина е доста капризна, в смисъл че не всеки път става добре. Консистенцията трябва да е малко по-гъста от палачинкова смес. Спазвам точно грамажа. По тази рецепта аз правя половин доза, защото като престои в хладилника и става още по-гъста сместа.  А за това с дупките на гофретите според мен зависи от самия гофретник. Моя е от тези на ТСМ с две отделения. Верно е че не стават много бързо, за около 5-6 мин, но пък за тази цена толкова. Мощността му е 1000W.

# 18
  • Мнения: 465
Имам гофретник от лятото,ползвам го често,стават бьрзо гофретите.
Има много рецепти за гофрети.Тази която ползвам най-често напоследьк е:

1 чч. пр.мляко
1 чч.брашно
1 кч.олио
1/2 пак.бакпулвер
2 яйца

Всичко се разбива с миксера.Излизат 5 гофрети.С 3 такива гофрети направих тази торта http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1564100

И аз правя така гофретите но слагам и пудра захар Peaceно тортата е много оригинална Peace

# 19
  • Мнения: 222
Тази рецепта ми я даде Djemma за вафлени фунийки но стават и чудесни гофрети /на нас 1 вид са ни любими/
http://www.goblenite.com/forum/showthread.php?t=1682
Хрупкави вафли

120 гр. масло
3 яйца
180гр захар
180 гр брашно
ванилия

Всичко се разбърква, налива се по малко в машината , изпичат се вафли и докато са топли веднага се навиват на фунийки. Пълнят се с крем или сладолед преди поднасяне, защото омекват иначе.

Вафли с бира

2 яйца,1/2 ч.л сол,2 чаши бира,2 1/4 чаши брашно,1/4 чаша олио,1 ч.л сода

Тези не стават за навиване- хрупкави са още от изваждането от машината

Вафли

Състав
яйца - 5 бр
захар - 200 гр.
брашно - 140 гр.
масло - 250 гр.

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Момичета, запалихте ме, от доста време се чудя дали да си купя такъв уред.....  newsm78

# 21
  • София
  • Мнения: 2 044
Имаме гофретник от 15-16 години ,ако не и повече LaughingКупували сме го едно време от Кореком JoyМарката не я помня обаче не е мръднал,гофретите стават много бързо и много вкусни.Стават релефни и от двете страни във формата на детелинка.Ако се направи по-рядка сместа стават тънки като палачинки,ако се направи по-гъста си стават гофрети.Каквато и рецепта да съм пробвала ,все става готино Wink

# 22
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Тъй-тъй,чета си аз ,а никой още не казва от коя марка гофретник е доволен Sad.Айде бе ,моля кажете Mr. Green

# 23
  • Мнения: 4 053
Тъй-тъй,чета си аз ,а никой още не казва от коя марка гофретник е доволен Sad.Айде бе ,моля кажете Mr. Green

ето бе:Rohnson-доволна съм Wink

# 24
  • София
  • Мнения: 4 578
Моят е First, куче марка. Взех го преди 2 месеца за 33 лв. Доволна съм. Пече и от 2-те страни, стават релефни. Още правя всяка седмица по няколко пъти, но най ми харесват със суха мая. Рецептата е от форума. Само че, аз пра вя по 2 дози, щото много бързо ги изяждам, докато ги пробвам Mr. Green.

# 25
  • София
  • Мнения: 676
Отдвана се каня да си купим, но искам да става и за снадвичи. Някой виждал ли е скоро такъв вариант и за каква цена  newsm78

# 26
  • Мнения: 4 053
Отдвана се каня да си купим, но искам да става и за снадвичи. Някой виждал ли е скоро такъв вариант и за каква цена  newsm78

да,има комбинирани и са от 20 и кусур до 80-100 лв
зависи от марката,моя е ефтин но върши работа и то добра Peace

# 27
  • София
  • Мнения: 676
Мони*, благодаря  bouquet. Скоро ли си го купувала newsm78. Ако да, откъде?

# 28
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз също бих си взела комбиниран.
Намерих само това, но нещо цената ми е много:

ТОСТЕР/ГОФРЕТНИК BOSCH TWA 3000
ТОСТЕР/ГОФРЕТНИК BOSCH TWA 3000, МОЩНОСТ 1000W, плочи от незалепваща повърхност.

Цена: 95.00 лв
 
 
 

# 29
  • градът на правите улици
  • Мнения: 52
 newsm10

# 30
  • Мнения: 4 390
Имаме гофретник от 15-16 години ,ако не и повече LaughingКупували сме го едно време от Кореком JoyМарката не я помня обаче не е мръднал,гофретите стават много бързо и много вкусни.Стават релефни и от двете страни във формата на детелинка.Ако се направи по-рядка сместа стават тънки като палачинки,ако се направи по-гъста си стават гофрети.Каквато и рецепта да съм пробвала ,все става готино Wink

Това все едно аз съм го писала.  Grinning
На майка ми й служи вярно вече около 20-тина години.   

Тъй-тъй,чета си аз ,а никой още не казва от коя марка гофретник е доволен Sad.Айде бе ,моля кажете Mr. Green
Моят е Lifetec, черно и инокс, с форма на детелина, 6 степени. Нямам никакви забележки!
Прави страхотни палачинки и гофрети. Peace

# 31
  • Мнения: 3 251
Моя беше "Ровента" и бях много доволна, докато не се случи ТОВА . После си взех един обикновен на Елит- пак съм доволна! Правя и гофрети и сандвичи. И пак е с пластмасови закопчалки... Mr. Green

# 32
  • Варна
  • Мнения: 7 707
Ето ви моята смес-професионална е!Ползват я в извесно варненско заведение:
ОБИКНОВЕННИ ГОФРЕТИ
ПРОДУКТИ:
250 г брашно,1 ч.л. бакпулвер,3 яйца,120 г захар
125 г. масло,1 ч.ч. прясно мляко,щипка сол,1 с. л. лимонов сок

Разбийте яйцата с миксер заедно със захарта и лимоновия сок до побеляване.
 При постоянно разбиване добавете размекнатото масло, след това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
За да имате успех, трябва да спазвате следните правила:
-гофретника трябва да е много добре загрят
-плочите да се намазват с масло преди изпичането на всяка гофрета.
Така приготвените гофрети се консумират веднага.
 коментар:Няма нужда от престараване.Стига гофретникът да е загрят добре няма нужда от мазане с масло-сместа е достатъчно мазна.Невероятно вкусни са и ухаят страхотно!Пробвах с лимонова есенция вместо ванилия и стана супер.

# 33
  • Мнения: 185
Имам от около половин година гофретник. от началото правех по-често, но сега съм го прибрала, като ми се приядат пак ще го иzвадя. Много бърzо стават.
Марката е De sina, много съм доволна и струваше около 10 евро (аz повече от 20 евро не бих дала zа такова нещо).

Моята рецепта е следната:
3 яйца
6 сл zахар
300 гр. брашно
375 мл. прясно мляко
половин пакетче бакпулвер (половината колкото е необходимо zа един кекс)
80 гр. масло (или масло zа готвене и печене)
1 пак. ванилия

Продуктите се раzбиват, като накрая се слага раzтопеното, но не горещо масло.

Стават много бърzо, уреда е на 5 степени, аz го слагам на номер 4., няма zакопчалка и се надуват (zареди бакпулвера е) и имат следи и от горе.
Тук им каzват вафли на гофтетите.

# 34
  • Мнения: 6 472
Моят у Мулинекс. Доволна съм, макар че не го ползваме много често. Гофретите си стават релефни и от двете страни. Обаче наистина основното е тестото. Правила съм различни варианти и времето на изпичане варира от 1,5 до 7 минути.

# 35
  • Мнения: 3 927
Чета отново темата и сега виждам, че съм пробвала само рецепти без бакпулвер. Ще опитам и с него, би трябвало тогава гофретите ми да се надуят и да се образуват дупките и от горната страна. Стискайте ми палци  Simple Smile

# 36
  • Мнения: 6 472
МММ да моите рецепти всичките с мая или бакпулвер. Последният път попрекалих леко и така се надуваха, че отваряха капака Mr. Green

# 37
  • Мнения: 143
Дайте рецепта за солени гофрети - със сирене, кашкавал, салам, дали ще станат?

# 38
  • Мнения: 1 436
Чета отново темата и сега виждам, че съм пробвала само рецепти без бакпулвер. Ще опитам и с него, би трябвало тогава гофретите ми да се надуят и да се образуват дупките и от горната страна. Стискайте ми палци  Simple Smile

Аз си правя тесто за палачинки и само слагам бакпулвер. Само внимавай колко тесто сипваш - първия път започва да ми прелива отстрани, чак по плота потече  Cry  Embarassed

# 39
  • Мнения: 2 197
Моя също в Ровента и съм много доволна. Винаги са се получавали гофретите. Със следните продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
6 яйца,
125 г. масло
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
Захар не използвам.

# 40
  • Мнения: 271
Здравейте дами,
отдавна чета и сте ми голяма помощ   bouquet Искам само да кажа, че в момента правя гофретите от рецептата на Принцесата и стават страхотни. Моят гофретник е 800 W и е Сапир. Толкова съм доволна  Hug, особено като се има в предвид че досега нито една читава палачинка не съм сътворила.

Общи условия

Активация на акаунт